Vieno reido metu brakonieriai prarado dvi valtis

Neseniai Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir Sartų regioninio parko pareigūnai organizavo bendrą reidą  Sartų ežere. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas mėgėjų žvejybos kontrolei. Reido metu aplinkosaugininkai patikrino 13 žvejų mėgėjų, kuriems pareigūnai pretenzijų neturėjo. Tačiau buvo nustatyti ir du šiurkštūs mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai.

Jau buvo gerokai po pietų, kai pareigūnams įtarimą sukėlė du valtyje esantys piliečiai. Jų elgesys ir veiksmai nebuvo panašūs į mėgėjišką žvejybą. Aplinkosaugininkams pavyko užfiksuoti, kaip minėti asmenys tikrino ežerinę gaudyklę – venterį. Sulaikius pažeidėjus nustatyta, kad tai Rokiškio rajono gyventojai T. V. ir E. V. Už neteisėtą žvejybą tinkliniais ne mėgėjų žvejybos įrankiais jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, paimti neteisėtos žvejybos įrankiai ir valtis.
Ties Kalbutiškių kaimu pareigūnai pastebėjo valtį, kurioje vienas asmuo statė tinklą. Paaiškėjo, kad tai vietos gyventoja R. P. Pažeidėja ne tik pastatė statomą tinklą, bet ir žvejojo dugnine meškere, naudojo 20 m ilgio gumą. Tai mėgėjų žvejybos taisyklės irgi draudžia. Šiai pilietei už žvejybą draudžiamu būdu surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, paimta valtis ir įrankiai. Šių piliečių laukia bauda nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas