Zarasuose pradėta statyti didžiausia Pabaltyje vandenlenčių trasa

Nuo šiol mėgstantys aktyvias pramogas gamtoje galės išbandyti didžiausią Lietuvoje ir visose Baltijos šalyse trasą, nusileidžiant lynu virš vandens. Tai bus galima padaryti Zarasų aktyvaus poilsio, vandens turizmo ir sporto parke, kuris baigiamas kurti unikalioje Zaraso ežero Didžiojoje saloje.

Pirmadienį, rugsėjo 7 dieną, Zarasų rajono savivaldybės administracija, atstovaujama direktoriaus Ramūno Keršio, ir MB „Promo sport”, atstovaujanti Board Sport su Sesitec kompaniją, sudarė sutartį, kuri davė startą naujo aktyvaus turizmo traukos objekto statybai – didžiausio Baltijos šalyse lynų parko vandens sporto mėgėjams ir profesionalams, aktyvaus turizmo propaguotojams. Pasak rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus R. Keršio, parką pamėgs ne tik adrenalino mėgėjai bet ir mėgstantys turiningą poilsį su visa šeima. Atnaujinus Zaraso ežero Didžiosios salos infrastruktūrą, jau yra įrengtos vaikų žaidimo, sporto aikštelės, atnaujintas pagrindinis Zarasų miesto paplūdimys. Praalkus bus galima užkasti čia pat įsikursiančioje kavinėje. Veiks vandens pramogų įrangos nuomos punktas, kuriame atvykę lankytojai čia pat galės išsinuomoti visą pramogavimui būtiną įrangą − nuo vandenlentės iki hidrokostiumo.
Jau šią savaitę Zaraso ežere, ties Didžiąja sala, prasidės įrangos montavimo darbai.

Lynų parko išskirtinumas iš kitų veikiančių parkų yra tas, jog tai bus apskrito rato, net 650 metrų, moderni šešių bokštų „full size” sistema, kuri leis vienu metu vandeniu skrieti šešiolikai vandenlenčių bei vandens slidžių sporto mėgėjams ar profesionalams. Lynų parke bus diegiama šioje srityje pasaulyje lyderiaujančios kompanijos Sesitec moderniausia technologija. Numatyta, jog įranga bus sumontuota per rugsėjo mėnesį. Nors nekantriausi šio sporto fanai trasą galės išbandyti jau šiais metais, tačiau objektas pilnai funkcionuoti pradės nuo kitų metų kurortinio sezono pradžios, kuomet bus atrinktas šio pramogų parko koncesininkas.

Aktyvų poilsį ir ekstremalius pojūčius siūlančio parko statyba bendrai finansuojama Europos Sąjungos ir Zarasų rajono savivaldybės lėšomis. Ypatingai džiugu, kad WAKE (vandenlenčių) kultūra Lietuvoje sparčiai auga ir siekia pasaulinių standartų.

Zarasų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas