Rojų aplankė prof. Adomo Hrebnickio proanūkis Andrzej Rejman

Nors ir apniukusią, bet vasariškai šiltą praėjusio penktadienio popietę pakvietė muziejus Rojuje (Ignalinos r.) į muzikinį renginį „Rojaus spalvos”. Proga išties neeilinė – prof. Adomo Hrebnickio memorialinį muziejų aplankė jo proanūkis Andrzej Rejman su savo dukra Ana.

Į susitikimą susirinko būrys svečių – Ignalinos rajono savivaldybės administracijos atstovai, kultūros darbuotojai ir daugelis kitų – jiems savo dainas dovanojo Lietuvos bardas, dainų autorius ir atlikėjas Kazimieras Jakutis.
Sunkiai telpantys, bet pakilios nuotaikos visi rinkosi į pernai restauruotą pirmąjį prof. A. Hrebnickio namelį – klėtelę. Neapsakomas jaukumas, kai kurių akyse matomas susijaudinimas, tuo metu viską pasakė už save – čia tokia gera aura. Daugelis susirinkusiųjų prof. A. Hrebnickio proanūkį matė pirmą kartą, todėl buvo be galo smalsu buvo sužinoti daugiau apie jį. Žymus lenkų kompozitorius Andrzej Rejman pasakojo apie save, šeimą, pomėgius, darbą. Proanūkiui kiekvienas atvykimas į Lietuvą yra labai svarbus ir jaudinantis. O kad šiais metais tas susitikimas būtų nepamirštamas, jam buvo padovanotas jaunos dailininkės paveikslas, kuriame nupieštas prof. A. Hrebnickio muziejus.
Pasibaigus oficialiajai renginio daliai niekas nesiskirstė, nes Rojus pakvipo ne tik arbata, bet ir itin kvapniais obuolių pyragais, sūriais ir kitais gardėsiais.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas