Visaginas šventė 40 metų

Prieš 40 metų – 1975 m. rugpjūčio 10 dieną atominės elektrinės statybininkai atvežė ir pastatė dabartinėje miesto vietoje didelį akmenį, kurio kontūrai primena Lietuvą. Nuo tų laikų ši diena laikoma miesto gimtadieniu.

 

Rugpjūčio 1 dieną, šeštadienį, Visaginas atšventė gražų jubiliejų – miesto 40-metį. Ta proga visaginiečiai ir miesto svečiai buvo pakviesti į šventinį renginį „Gyva žmonių kalba”, kurį organizavo Visagino savivaldybės administracija ir Visagino kultūros centras. Šventė stebino daugybe kultūros renginių ir įvairių kitų veiklų, kurios vyko skirtingose miesto erdvėse. Deramas dėmesys buvo skiriamas ir jaunam, ir senam, ir sportuojančiam, ir liaudiškas tradicijas puoselėjančiam Visagino gyventojui.
Tądien tradiciškai buvo sušauktas iškilmingas Visagino savivaldybės tarybos posėdis, kuriame dalyvavo Zarasų, Ignalinos, Molėtų ir Anykščių rajonų savivaldybių atstovai, oficialios miestų partnerių delegacijos ir kiti garbingi svečiai. Iškilmingas posėdis prasidėjo himnu, kurį gyvai atliko Visagino miesto garbės pilietė, Visagino Česlovo Sasnausko menų mokyklos direktorė Česlava Pimpienė su savo mokiniais.
Vėliau aikštelėje tarp prekybos centro „Domino” ir Šv. apaštalo Pauliaus bažnyčios prasidėjo klounų teatro studijos „Dulidu” (Klaipėda) programa vaikams „Linksmas vėjas”, susidedanti iš šokių, konkursų, etiudų. Vaikai tapo pagrindiniais programos dalyviais bei veikėjais. Iš karto po klounų programos prasidėjo Visagino kūrybos namų vaikų folkloro kolektyvo „Radastėlė” (vad. Inga Cicėnienė) programa. Šioje erdvėje taip pat stovėjo palapinė, kurioje buvo įteikiami mažųjų visaginiečių pasai. Mažuosius visą vakarą linksmino įvairūs atrakcionai.
Santarvės aikštėje įvyko Trečiojo amžiaus universiteto Visagino filialo Drabužių gamybos ir dizaino fakulteto kūrybinė akcija „Visagino skraistė”. Tai didžiulis kolektyvinis kūrybinis darbas, simbolizuojantis meilę Visaginui. Skraistė – lyg Visaginą saugosiantis talismanas. Įvairiomis technikomis sukurta daugiau kaip 1240 skraistės 50×50 cm dydžio fragmentų. Didžioji skraistė buvo išskleista pagrindinėje miesto Santarvės aikštėje. Ji uždengė net 315 kvadratinių metrų aikštės
Taip pat buvo pristatyta Marijos Ščerbakovos meninė instaliacija ir vyko šventinis koncertas „Gyva žmonių kalba”. Scenoje pasirodė Visagino kultūros centro, Visagino Česlovo Sasnausko menų mokyklos, Visagino kūrybos namų kolektyvai ir solistai, Trečiojo amžiaus universiteto Visagino filialo Šokio teatro fakulteto šokėjos.
Toliau mūsų miestą sveikino miestai partneriai. Zambruvo miesto atstovai atvyko kartu su puikia roko grupe „Bill Bord”, atliekančia roko hitus akustine versija. Taip pat sulaukėme puikaus atlikėjo iš Kijevo Olego Petrovičiaus. Tai kompozitorius-atlikėjas, išleidęs 3 savo dainų albumus Ukrainoje ir Rusijoje. Pasveikinti mūsų miesto atvyko puikus Baltarusijos Smurgainių liaudies dainų ansamblis „Chutorok”, kurio repertuare – liaudies dainos ir šokiai, Baltarusijos ir Rusijos autorių dainos, folkloro eskizai. Scenoje pasirodė ir Latvijos Dagdos miesto choras „Solversija”. Kolektyvas savo veiklos pradžioje giedojo religines giesmes. Pamažu jo repertuare atsirado ir postfolkloro bei instrumentinės muzikos elementų.
Vėliau scenoje pasirodė visaginiečių grupė „Aura”. Tai visiems puikiai pažįstamas kolektyvas, vadovaujamas Vladimiro Salimdžanovo. Paskui visaginiečius scenoje pakeitė svečiai iš sostinės – folkloro ansamblio „Nalšia” kapela, vadovaujama Audronės Vakarinienės. Šventinę programą pratęsė pop, R&B muzikos stilių kūrinius atliekantis Rytis Cicinas su šokių kolektyvu-teatru „Rokada”.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas