Ignalinietis išlydėtas į Europos jaunimo olimpinį festivalį

Liepos 24 dieną Ignalinos rajono savivaldybėje į Tbilisyje vyksiantį Europos jaunimo olimpinį festivalį išlydėtas Ignalinos plaukimo klubo narys Erikas Kapočius. Jį išlydėjo Ignalinos rajono meras Henrikas Šiaudinis, sportininko tėveliai Dalia ir Gintaras, savivaldybės administracijos darbuotojai.

Jaunajam sportininkui linkėta sėkmingų startų ir gerų įspūdžių. Į Tbilisį keturiolikmetis vaikinas vyksta kartu su treneriu Eugenijumi Rakitinu ir tėveliais. Iš viso Europos jaunimo olimpinio festivalio Lietuvos rinktinėje – 45 sportininkai, iš jų – 11 plaukikų.
Kaip sakė savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, galime tik džiaugtis ir didžiuotis Eriko pasiekimais bei galimybe dalyvauti tokio lygio varžybose. „Ne kartą esame lydėję į garbingas varžybas mūsų sportininkus, olimpiečius. Pastaraisiais metais pastebime, kad mūsų plaukikai tvirtai įėjo į Lietuvos jaunimo plaukimo elitą. Tai didelė garbė Ignalinai ir mums visiems…, – sveikindamas Eriką kalbėjo meras.
Erikas pasakojo, kad plaukti išmoko vaikystėje kartu su tėvais atostogaudamas prie jūros. Nuo pirmos klasės jis pradėjo lankyti Ignalinos baseino plaukimo būrelį. Dabar vaikinas dalyvauja įvairiose plaukimo varžybose ir tiesiog stebina savo laimėjimais. Šiais metais Lenkijoje vykusiose „ISMM Sheraton Poznan Cup” tarptautinėse plaukimo varžybose 25 metrų ilgio baseine Erikas Kapočius iškovojo 6 aukso ir 1 bronzos medalį, taip pat pagerino tris Lietuvos 15-mečių berniukų rekordus. Sėkmingos buvo ir pavasarį Alytuje vykusios Lietuvos jaunių – jaunimo plaukimo pirmenybės. Iš jų Erikas grįžo net su keturiais aukso medaliais ir vienu Lietuvos iki 15 metų vaikinų rekordu (plaukiant 100 m krūtine – 1 min. 07,72 sek.). Baltijos šalių plaukimo čempionate ignalinietis džiaugėsi trimis rekordais, o gegužės mėnesį Anykščiuose vykusiame plaukimo festivalyje dukart pagerintu 100 m krūtine rungties festivalio rekordu. Perspektyviam plaukikui iš viso pavyko pagerinti 8 rekordus, vieno jų (400 m plaukimo kompleksiniu būdu) niekas neįveikė nuo 1979 metų.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas