Vėluojantiems statybininkams – karčiųjų pipirų

Daugiabučių renovacijos vairininkų komanda – vadovaujantys Aplinkos ministerijos, Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) darbuotojai – užvakar lankėsi Ignalinoje. Tai dar viena savivaldybė, į kurią buvo nuvykta iš arti susipažinti su daugiabučių renovacijos eiga. „Vietoje susitikę su savivaldybės vadovais, renovacijos projektų administratoriais, statybininkais, iš karto galime išsiaiškinti, kokių kyla trikdžių, problemų, ir bendromis jėgomis skubiai jas spręsti”, – sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Nors Ignalina ir nusipelno pagyrų, nes visoje šalyje pirmauja modernizuotų daugiabučių skaičiumi, o jų jau 45, bet ir čia nėra grūdų be pelų. Ignalinos savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis nerimauja dėl statybininkų vėlavimų. „Dauguma statybos rangos darbų buvo nupirkta dar 2013 m. pabaigoje, o renovacijos darbai nejuda. Pagal sutartis jie turi būti užbaigti rugpjūtį ir rugsėjį. Deja, tai nebus įgyvendinta. Šiemet planuojame priduoti 25 namus iš 33″, – per susitikimą sakė Henrikas Šiaudinis. Anot mero, panaši padėtis ir aplinkiniuose rajonuose. Pagrindinė priežastis – statybos įmonėms, nuolat laiminčioms konkursus, trūksta darbuotojų, ir jos nepajėgia laiku atlikti darbų. Daugiausia rūpesčių Ignalinos savivaldybėje kyla dėl dviejų įmonių – UAB „Vilstata” ir UAB „Costum”, kurios nevykdo įsipareigojimų ir vilkina renovacijos procesą.
Viceministrė Daiva Matonienė pažadėjo imtis griežtų priemonių šiai problemai spręsti. „Jeigu rangovai nesilaikys nustatytų terminų ir neužtikrins darbų kokybės, didinsime baudas. Taip pat reikalausiu, kad įsipareigojimų nevykdančios įmonės būtų šalinamos iš statybos proceso”, – tvirtino viceministrė.
Itin veiksminga prevencijos priemonė, VTPSI viršininkės Lauros Nalivaikienės požiūriu, būtų statybos atestatų sustabdymas ar atėmimas. BETA direktorius Valius Serbenta patikino, kad viešai bus skelbiama, kurios statybų įmonės nevykdo įsipareigojimų. Taip kitos savivaldybės sužinos apie tokias įmones.
Susitikime dalyvavę Ignalinoje daugiabučius renovuojančių statybos įmonių vadovai atsakė į išsakytas pastabas. UAB „Vilstata” generalinis direktorius Vladislav Možeiko teigė, kad du namus spės užbaigti laiku, o dėl kitų keturių prašys terminą pratęsti dviem mėnesiams. Pasak UAB „Costum” vadovo Arvaldo Brazo, iki rugsėjo įmonė turėtų užbaigti keturis namus iš planuotų septynių, kadangi trūksta darbininkų. Statybos įmonės įsipareigojo siųsti viceministrei ir merui ataskaitas apie per savaitę atliktus darbus.
Po susitikimo jo dalyviai apžiūrėjo, kaip vyksta daugiabučių renovacija Ateities, Atgimimo, Aukštaičių ir Laisvės gatvėse. Gerų žodžių už laiku ir kokybiškai atliktus darbus meras Henrikas Šiaudinis negailėjo kitoms Ignalinoje dirbančioms statybos įmonėms.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas