Suvalgę ryžių salotų susirgo keturi anykštėnai

Panevėžio visuomenės sveikatos centras informavo, kad į infekcinę ligoninę dėl ūmios žarnyno infekcijos paguldyti keturi Anykščių gyventojai, dar penki žmonės užsikrėtė Panevėžyje.

Įtarimai kilo, kad žmonės galėjo užsikrėsti nuo maisto, nes visi apklausti susirgusieji patvirtino, jog savaitgalį valgė ryžių salotas su majonezu ir krabais, pirktas UAB „Maxima LT”, esančioje Panevėžyje.
Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, šioje parduotuvėje veikusio kulinarijos cecho veikla laikinai sustabdyta. Inspektoriai atrinko ryžių ir krabų lazdelių salotų, krabų lazdelių ir kiaušinių mėginius, taip pat buvo paimti ir gamybos paviršių plovinių mėginiai ištirti laboratorijoje.

Portalui udiena.lt komentuoja MAXIMA LT generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris:

„Mums kelia didžiulį susirūpinimą šiandien Panevėžio visuomenės sveikatos centro išplatinta informacija dėl galimo asmenų apsinuodijimo vienoje iš „Maxima” parduotuvių, Panevėžyje pirktu maistu. Maistą gaminusio cecho Panevėžyje veikla šiuo metu sustabdyta. Dedame visas pastangas, kad kuo greičiau išsiaiškintume priežastis, galėjusias, kaip įtariama, sukelti ūmų apsinuodijimą: bendradarbiaujame su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovais, savo ruožtu šiame ceche pradėjome vidinį tyrimą, inicijuojame patikrinimus ir kituose tinklo gamybos padaliniuose.

Visomis mums prieinamomis priemonėmis bandome gauti daugiau informacijos ir apie nukentėjusiųjų nuo galimai nekokybiško maisto sveikatos būklę. Kaip įtariama, apsinuodiję asmenys į prekybos tinklą su pretenzijomis tiesiogiai nesikreipė, ši informacija įmonę pasiekė iš Panevėžio sveikatos centro atstovų. Vis tik dėl apsinuodijimo atvejų jau inicijuojame draudiminius įvykius, t. y. tik paaiškėjus priežastims, kas galėjo sukelti apsinuodijimą, visos nukentėjusiųjų gydymo išlaidos bus apmokėtos.

Mūsų klientų saugumas ir jų sveikata – mums yra svarbiausias prioritetas. Tad kaip įmonės vadovas dėsiu visas pastangas, kad priežastys, galėjusios sutrikdyti mūsų klientų sveikatą, būtų nedelsiant išaiškintos, atsakingi asmenys nustatyti, padaryta žala atlyginta ir užkirstas kelias tokių ar panašių įvykių pasikartojimui ateityje“.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas