Lietuvių ir danų jaunuoliams – įspūdinga pažintis su Gražutės regioniniu parku

Gražutės regioniniame parke visą praėjusią savaitę dvylika vaikinų ir merginų iš Zarasų Lakštingalos mokyklos Magučių ugdymo skyriaus bei Panevėžio jaunuolių dienos centro ir dvylika Danijos neįgaliųjų mokyklos „Limfjordsskolen” mokinių užsiėmė įvairiausia veikla ir žiemos pramogomis. Kiekvieną dieną – vis nauji įspūdžiai ir patirtys. Tai ir ledo žygis užšalusiais ežerais, Užgavėnių kaukių, Morės ir kitų šiaudinių skulptūrų gaminimas, dalyvavimas Blynakepio varžytuvėse su Salako miestelio bendruomene, poledinė žūklė ant Luodžio ežero, inkilų kėlimas sparnuočiams Degučių pažintiniame take, nendrinių žibintų gaminimas. O kur dar lauže keptos bandelės ir bulvės su spirgučiais, pušų arbata ir kvapnios kadagio uogos.

„Mūsų parke viešėję jaunuoliai turi mažiau galimybių nei jų bendraamžiai. Tačiau vienokia ar kitokia protinė negalia jiems nėra kliūtis bendrauti ir mokytis kartu gamtoje, įgyti naujų žinių ir socialinių įgūdžių”, – sako Gražutės regioninio parko vyriausiasis specialistas Vytautas Eidėjus.
Šie jaunuoliai – tarptautinio jaunimo mainų projekto „Susidraugauk su žiema” dalyviai. Projektą finansuoja ES programa „Erasmus+”, o koordinuoja VšĮ „Actio catholica Patria” ir Gražutės regioninio parko direkcija.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas