Ignalinoje pristatytos naujos reabilitacijos ir sveikatinimo paslaugos

Ignalinos rajono ligoninė ignaliniečiams ir svečiams pristatė naujas sveikatinimo paslaugas – vasario 12 dieną buvo atidarytas reabilitacijos ir sveikatinimo paslaugų skyrius. Čia veikia gydomosios masažinės vonios, druskų kambarys, magneto, mikrobangų, ultragarso, šviesos terapijos įranga, taikomos gydymo parafinu ir vulkaniniu purvu, taip pat masažo, treniruoklių ir kitos paslaugos.

Skyrių apžiūrėjo į Ignaliną atvykusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Panevėžio teritorinių ligonių kasų direktorius Jonas Narbutas, savivaldybės vadovai, taip pat kolegos iš kitų rajono sveikatos įstaigų bei Visagino ligoninės. Sėkmingai įgyvendintu projektu džiaugėsi Ignalinos rajono ligoninės direktorė Drąsuolė Jatulienė. Ji sakė, kad skyriuje taikomos procedūros padės žmonėms susigrąžinti sveikatą, suteiks energijos ir geros nuotaikos, taip pat prisidės garsinant miestą ir rajoną. Tikimasi, kad paslaugas mielai rinksis ne tik Ignalinos, bet ir aplinkinių rajonų gyventojai. Nuo praėjusių metų gegužės mėnesio pradėjus teikti hidroterapijos paslaugas, jos tapo populiarios, o kaimyninio Švenčionių rajono gyventojai sudarė 40 procentų visų pacientų. Kaip minėjo ligoninės vadovė, projektui „VšĮ Ignalinos rajono ligoninės reabilitacijos ir sveikatinimo paslaugų skyriaus rekonstravimas” buvo skirta 500 tūkst. Lt iš Valstybės investicijų programos. Už šias lėšas atlikti rekonstrukcijos darbai ir įsigyta medicininės įrangos. Direktorė dėkojo visiems, prisidėjusiems įgyvendinant projektą: savivaldybei, statybininkams ir ypač sveikatos apsaugos ministrei, padėjusiai gauti finansavimą.
Ministrę Rimantę Šalaševičiūtę labai sudomino projekto idėja ir dabar ji gali tik pasidžiaugti, kad lėšos sėkmingai ir laiku įsisavintos, o Ignalinai atsivėrė naujos galimybės gauti kurorto statusą.
Po visų linkėjimų ir sveikinimų skyriaus gydytoja reabilitologė Edita Markevičienė aprodė visas patalpas ir pristatė medicininę įrangą. Ignaliniečiams ir miesto svečiams šiame skyriuje bus teikiamos fizioterapijos paslaugos, magneto, mikrobangų, ultragarso terapijos, taip pat gydymas parafinu ir vulkaniniu purvu.
Jau anksčiau veikiančiomis gydomosiomis oro burbulinėmis ir povandeninio masažo voniomis gali naudotis ligoniai, kuriems taikoma ambulatorinė reabilitacija. Gydymas mineraliniu vandeniu šiose voniose skiriamas sergant neurologinėmis ligomis, po traumų, taip pat turint stuburo, sąnarių bei galūnių kraujotakos sutrikimo problemų. Tiems, kas dėl sveikatos negali gulėti voniose, bus pasiūlytas kojų pėdų masažas specialioje vonelėje.
Skyriuje taip pat bus taikoma šviesos terapija, masažo paslaugos. Atskiroje patalpoje įrengti sveikatinimui pritaikyti treniruokliai, įrengtas druskų kambarys.
Druskų kambario sienos, lubos, grindys padengtos druskos sluoksniu. Per specialias angas į patalpą pučiamas sausas druskos aerozolis. Druskos dalelės tokios mažos, kad pasiekia, ne tik viršutinius, bet ir apatinius kvėpavimo takus, taip pat lengvai nusėda ant odos paviršiaus. Druska pasižymi priešuždegiminiu, bronchus atpalaiduojančiu, gleives skystinančiu, uždegimą mažinančiu poveikiu, bei saugo kvėpavimo takus nuo infekcijų. Buvimas tokioje aplinkoje teigiamai veikia bendrą žmogaus savijautą. Gydymo eigoje vyksta teigiami imuninės sistemos poslinkiai, sustiprėja imunitetas, kuris priešinasi bakterinei ir virusinei infekcijai. Toks gydymo būdas taikomas sergantiems plaučių, kvėpavimo takų, širdies kraujagyslių, odos ligoms, depresijoms gydyti.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Įvairių modelių elipsiniai treniruokliai

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas