„Apšiltintame” vilkike – daugiau nei 80 tūkstančių eurų vertės cigarečių kontrabanda

Prieš dvi dienas Muitinės pareigūnai sekmadienio Zarasuose sulaikė iš Latvijos įvažiavusį krovininį vilkiką, kurio grindyse ir lubose rastos įrengtos slėptuvės su baltarusiškų cigarečių kontrabanda. Nelegalių rūkalų vertė – daugiau nei 80 tūkst. eurų.

Iš Latvijos į Lietuvą apie 21 val. vakaro įvažiavusį krovininį vilkiką „Volvo” Zarasuose sustabdė Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus mobiliosios grupės patrulis. Pareigūnus nustebino vairuotojo, Baltarusijos piliečio A. Z., žodžiai, jog šis tuščiomis važiuojąs į Lietuvą. Nuspręsta „tuščią” vilkiką detaliai patikrinti ir netrukus paaiškėjo, kad šio puspriekabėje „Schmitz”, lubose ir grindyse įrengtos slėptuvės su baltarusiškų cigarečių kontrabanda.
Iš viso pareigūnai slėptuvėse rado daugiau nei 39 tūkst. pakelių cigarečių „Nz Gold” ir „Fest”, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 80 600 eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis A. Z. sulaikytas dviem paroms.
Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas