Žirgų tradicinių lenktynių „Sartai 2015“ fonde – 72 tūkst. litų

Žemės ūkio ministerija kartu su Zarasų rajono savivaldybe vasario 7 d. Dusetose organizuoja tradicines respublikines ristūnų žirgų lenktynes ,,Sartai 2015″. Lenktynės rengiamos Dusetų hipodrome, kuriame jau vyksta parengiamieji darbai, ant bėgimo takų ruošiamasi lieti ledą.

Pagal per daugelį metų susiklosčiusias gražias renginio tradicijas, lenktynės orientuojamos į devynis pagrindinius važiavimus. Žirgų vadeliotojų lauks prizai ir medaliai. Eikliausio ristūno vadeliotojui bus įteiktas pagrindinis lenktynių trofėjus – „Didysis žiemos prizas”, kurį tradiciškai steigia Žemės ūkio ministerija.
Kaip informuoja organizacinio komiteto pirmininkas, žemės ūkio viceministras Saulius Cironka, tradicinių respublikinių ristūnų žirgų lenktynių „Sartai 2015″ fonde yra 72 tūkst. litų, kuriuos skyrė valstybės įstaigos ir privačios įmonės.
Lenktynėse laukiama sportininkų ir iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos.
Lenktynių organizatoriai daug dėmesio skirs ne tik sportinei daliai, nors ji ir domina bene didžiumą apsilankančiųjų Dusetose lenktynių dieną. Mugės, parodos, koncertai ir kitos priemonės, populiarinančios mūsų nacionalinį paveldą ir etnines vertybes – neatsiejama šio renginio dalis. Neatsitiktinai šiemet tradicinėje mugėje ypatingas dėmesys ir lengvatos bus suteiktos šalies tautodailininkams.
Atkreiptinas dėmesys į tai, kad lenktynės žiūrovams yra nemokamos – bilietų nebus.
Žirgų lenktynės prie legendomis apipinto Sartų ežero, o anksčiau – ir ant jo ledo, yra vienas seniausių masinių renginių šalyje, kasmet pritraukiantis kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų. Pradėtos rengti XVIII amžiuje, jos reguliariai vyksta nuo 1905 metų. Respublikinėmis jos paskelbtos 1955 metais.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas