Už nuopelnus kaimui apdovanota veikliausia ignalinietė

Gruodžio 11 d. Aleksandro Stulginskio universitete vykusioje šventėje  pagerbta 10 Lietuvos kaimui nusipelniusių žmonių – mokslininkų, specialistų, žemdirbių, savivaldos atstovų. Apdovanojimas „Už nuopelnus Lietuvos kaimui” skirtas ir Ignalinos rajono savivaldybės tarybos narei, Lietuvos ūkininkų sąjungos vicepirmininkei bei šios sąjungos Ignalinos rajono skyriaus pirmininkei, Šiūlėnų kaimo bendruomenės vadovei  Marijonai Lukaševičienei. Ši moteris žavi savo energija, sugebėjimu visur suspėti bei prasmingais darbais ir projektais, kuriuos įgyvendina kartu su savo kaimo žmonėmis.

Ignalinos kultūros ir sporto centro Senųjų amatų poskyrio specialistė M. Lukaševičienė daugiau kaip 30 metų puoselėja aukštaitiškas tradicijas ir tautinį paveldą, savo žiniomis daug padeda žemdirbiams. Ši aktyvi moteris 2011 metais tapo Žemės ūkio ministerijos rengto konkurso „Lietuvos kaimo spindulys” nominacijos „Tautinio paveldo puoselėtoja” laureate. Ignalinos rajono Šiūlėnų kaime gyvenanti ir ūkininkaujanti Marytė yra sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinė amatininkė, puoselėjanti veltinio amatą.
Apdovanojimą „Už nuopelnus Lietuvos kaimui” – padėką už reikšmingus ir svarbius darbus – prieš ketverius metus įsteigė ARVI įmonių grupė, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba, Aleksandro Stulginskio universitetas ir Baltijos agroverslo institutas.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas