Molėtų gatvėmis zuja karinė technika

Lapkričio 2-9 d. Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės kariai Švenčionių ir Molėtų rajonuose dalyvauja pratybose „Pasitikėjimas-14″, kurios yra tarptautinių pratybų „Geležinis kardas 2014″ dalis. Pratybose kariai savanoriai treniruojasi planuoti ir vykdyti civilių ir karių bendradarbiavimo užduotis karinių operacijų metu, susitinka su savivaldos ir vietos organizacijų atstovais ir gyventojais.

Lapkričio 4 d. Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės Nekinetinių operacijų kuopos I būrio kariai susitiko su Molėtų r. savivaldybės meru Stasiu Žviniu ir Ekstremalių situacijų komisijos nariais, kurio metu aptarė glaudesnio bendradarbiavimo ir veiksmų koordinavimo galimybes. Pasak mero, Molėtų gyventojai yra kupini patriotiškumo ir pasiruošę atiduoti visas savo jėgas krašto apsaugai ir gynybai, esant karinės agresijos atvejui. Tą pačią dieną būrio kariai patruliavo Inturkės gyvenvietėje, susitiko su seniūnijos atstovais ir gyventojais, Inturkės pagrindinės mokyklos bendruomene. Mūsų rajone kariai dar vykdys ir kitas pratybų užduotis.
Pratybos „Pasitikėjimas” kaskart organizuojamos vis kitoje Lietuvos vietovėje, jomis siekiama vis labiau į krašto gynybos pratybas įtraukti institucijų atstovus ir gyventojus. Tai padeda gerinti civilių ir karių bendradarbiavimą keičiantis informacija ir koordinuojant veiksmus.

Molėtų rajono savivaldybės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas