Buvęs Zarasų dvasininkas nusprendė tapti patruliu

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato gretas papildė dar penki nauji pareigūnai. Vienas naujų pareigūnų – Regimantas Tubelis – pareigūno profesiją pasirinko ne iškart – penkerius metus jis tarnavo ne Tėvynei, o Dievui. 2008-2013 m. kunigu dirbęs jaunas vyras nusprendė keisti gyvenimą iš pagrindų.

Teologijos bakalauro ir religijos mokslų magistro laipsnius turintis jaunas vyras niekada nedvejojo savo pašaukimu, tačiau suprato, kad pritaria ne visiems kunigystės apribojimams. Norėdamas kurti šeimą, turėjo apsispręsti. Palikęs dvasininkijos pasaulį, Regimantas nenorėjo atsisakyti idėjos padėti žmonėms, todėl rinkosi iš dviejų, jo manymu, jam tinkamiausių profesijų – gaisrininko ir policininko. Dažnai bendravęs su, jo žodžiais tariant, puikiai darbą išmanančiu apylinkės inspektoriumi Ričardu Kiaulėnu, domėjosi pareigūnų darbu. Susižavėjęs dabar jau kolegos pasakojimu apie policijos darbo specifiką, pasirinko policijos sistemą.

Aukštąjį išsilavinimą turintis pareigūnas galėjo pretenduoti į aukštesnes pareigas ir tapti tyrėju, tačiau R. Tubelis pasirinko patrulio darbą. Jis sako, kad reikia pradėti nuo žemiausios grandies ir paragauti kasdienės paprasto pareigūno duonos. Jo nuomone, reikia įgyti patirties, pamatyti kasdienybę iš labai arti ir tik tada galvoti apie aukštesnes pareigas.

Panevėžyje ir Zarasuose kunigavęs R. Tubelis nuo šiandien tapo Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio patruliu. Pareigūnas tikisi, kad niekada nepraras budrumo reikiamu momentu ir galės bent truputį atkurti šiuo metu iškreiptai suvokiamą teisingumą.

Policijos departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas