Ežerų žvejybos muziejaus mobili aplikacija laimėjo pagrindinį prizą – trečdalį milijono litų

„Smart museum” – taip vadinasi Ežerų žvejybos muziejaus mobili aplikacija „App Camp 2014″ dirbtuvėse Mykolo Romerio universitete vykusiame renginyje laimėjusi absoliučiai didžiausią prizą – net 300 000 litų vertės viešinimo ir reklamos paketą Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos žiniasklaidos priemonėse.

Spalio 24–26 dienomis Vilniuje, Mykolo Romerio universitete, buvo atvertos didžiausios kasmetinės mobiliųjų aplikacijų dirbtuvės Baltijos ir Skandinavijos regione „App Camp 2014″. Jau penktą kartą App Camp sukviečia kūrybingiausius aplikacijų kūrėjus į trijų dienų sesiją, kurioje originalios idėjos ir praktiški sumanymai virsta realiais sprendimais. Tai verslo ir mobilių inovacijų renginys, kuriame dalyvaujantys turi unikalią galimybę bendrauti ir mokytis iš 60 įvairių sričių profesionalų. Dirbtuvių mentorių komandoje – marketingo, aplikacijų dizaino, verslo plėtojimo, IT bei investicijų pritraukimo ekspertai iš Lietuvos ir viso pasaulio.
Mažo Mindūnų kaimo Ežerų žvejybos muziejaus iššūkis šiame verslo konkurse buvo absoliuti naujovė. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Muzeologijos katedros vedėjas doc. R. Laužikas, bendradarbiaudamas su Molėtų krašto muziejumi, pakvietė suvienyti Ežerų žvejybos muziejaus projektus ir sudalyvauti „App Camp 2014″ formuojant iššūkį, kurių laimėtojams – Tadui Žiemiui, Mantui Vaškevičiui, kuriems talkino dizainerė Asta Barišauskaitė, – universitetas skyrė prizą – 4500 litų.
Delfi.lt portale skelbiama „Geriausia mobiliąja aplikacija, skirta žvejybos istorijos išsaugojimui, paskelbta „Smart museum” aplikacija, skirta Mindūnų žvejybos muziejui, įsikūrusiam Molėtų krašte. Ši aplikacija padės interaktyviai keliauti po muziejų, susipažinti su eksponatais, pakvies daugiau apie žvejybos istoriją ir žuvis sužinoti pasitelkiant interaktyvius žaidimus ir mokomąsias viktorinas.
Trečiasis Ežerų žvejybos muziejaus laimėjimas: „Geriausia programėle Windows platformai paskelbta mobilioji aplikacija, skirta žvejybos istorijai išsaugoti”, kurią parengė Tomas Kumpikas su sūnumi Mariumi ir laimėjo du „Nokia Lumia 1320″ išmaniuosius telefonus.
„Technologijos ir inovacijos kuria pridėtinę vertę verslui, keičia žmonių gyvenimą, taip pat ir tradicinį žiniasklaidos suvokimą. Kaip didžiausia transliuotojų grupė Lietuvoje, esame įsipareigoję operatyviai reaguoti į rinkos pokyčius, būti naujoviškų idėjų, kūrybinių impulsų ir moderniausių technologijų taikymo iniciatore. Tokie projektai kaip „App Camp 2014″ sudaro galimybę padėti jaunam verslui ne tik realizuoti kasdienį gyvenimą keičiančias idėjas, bet ir suteikti platformą jų tolesnei komunikacijai, pristatymui tiek šalies, tiek tarptautinei auditorijai”, – sako pagrindinį konkurso prizą – 300 000 litų vertės programėlės nugalėtojos komunikacijos kampaniją LRT valdomuose žiniasklaidos kanaluose – įsteigusio LRT Komunikacijos ir teisių valdymo departamento vadovas Arnas Zuikis.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas