Užmaršiems žvejams nebuvo dovanojama

Aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Visagino savivaldybės pareigūnai, bendradarbiaudami su Gražutės regioninio parko darbuotojais, spalio 12 dieną vykdė gyvosios gamtos apsaugos reidą Luodžio (Zarasų r.) ir Dūkšto (Ignalinos r.) ežeruose. Reido metu buvo atliekama mėgėjiškos žūklės reikalavimų bei saugomų teritorijų nustatyto režimo laikymosi kontrolė.

 

Luodžio ežere patikrinti 22 žvejai mėgėjai. Dauguma jų žvejybą vykdė nepažeisdami Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų. Tik vienas žvejys iš Vilniaus neturėjo teisės žvejoti šiame vandens telkinyje, už tai jam ir buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Patikrinimo metu nustatyta, kad nemažai žvejų, nors ir turi įgiję teisę žvejoti, bet pažeidžia taisykles, nepasiimdami žvejybos leidimo su savimi arba neturėdami asmens tapatybę patvirtinančio dokumento.
Reido metu nustatyti net du asmenys, kurie, laikydamiesi senosios nebegaliojančios tvarkos, už žvejybos leidimus atsiskaito atlikdami pavedimus per banką. Šie piliečiai taip pat buvo įspėti ir turi pasirūpinti tinkamais leidimais.
Vienam žvejui, žvejojusiam nuo kranto, buvo surašytas protokolas už tai, kad jis žvejybos vietoje neužtikrino švaros. Kadangi šiukšlės po pažeidimo nustatymo buvo nedelsiant surinktos, šiam pažeidėjui buvo skirta tik bauda.
Dūkšto ežere buvo patikrinti 5 žvejai mėgėjai. Vienoje valtyje laimikis sukėlė inspektoriams įtarimų, todėl žuvis buvo išmatuota bei pasverta. Tiesa, atlikus patikrinimą pažeidimų nenustatyta. Tačiau šiame vandens telkinyje buvo kitas žvejys, kuris leidimą žvejoti paliko namie, todėl šiam piliečiui už „užmaršumą” skirtas įspėjimas.
Žvejams primename, kad tinkamus leidimus į neišnuomotus vandens telkinius galima įsigyti tik per Aplinkosaugos leidimų informacinę sistemą (ALIS) arba Perlo paslaugų terminaluose ir spaudos kioskuose.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas