Įteikta premija albumo autoriui ir Vaižgantiškų tradicijų puoselėtojui

Praėjusį šeštadienį gimtuosiuose lietuvių literatūros klasiko, kanauninko Juozo-Tumo Vaižganto Malaišiuose tradicinėse, šeštosiose „Vaižgantinėse” žurnalistui Vytautui Bagdonui buvo įteikta Juozo – Tumo Vaižganto premija, paskirta žurnalistų ir rašytojų komisijos.

Premiją įteikę Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos narys Audrys Antanaitis bei šios kūrybinės organizacijos Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus pastebėjo, kad šiemetinei Juozo Tumo-Vaižganto premijai paskirti prireikė net papildomo raundo, nes visi kandidatai buvo stiprūs. Į ją pretendavo Kristina Stalnionytė su knyga „Šuarų žemė”, Laimonas Inis išleidęs knygą „Baltasis kurėnas” ir Aurelija Almonė Akstinienė su knyga „Užbūrė Alauše nuskendę varpai”. Premija buvo paskirta žurnalistui Vytautui Bagdonui už albumą „Vaižgantinių šviesa virš Malaišių” ir už ilgametę Vaižgantiškos tradicijos sklaidą.
„Niekada nesakyk niekada, – padėkojęs už premiją, kuri buvusi staigmena, ir gausius sveikinimus sakė V. Bagdonas. – Kai dar būdamas J. Biliūno vidurinės mokyklos mokiniu su mokytoja buvau atvažiavęs į Malaišius, pagalvojau, kad gyventi čia nenorėčiau, nebent Vaižganto gimtinę atvažiuočiau aplankyti, tačiau po 10 metų apsigyvenau. Galvojau, kad niekada neišdrįsiu išleisti albumo, o jau kelintą su Vaižgantu susijusią išleidau. Nedrįsau ir apie premiją galvoti, kuri man šiandien įteikta”. Laureatas dėkojo gausiai į Vaižgantines susirinkusiems žmonėms, kurios sutapo su Juozo Tumo 145 – osiomis gimimo metinėmis.

„Anykštos” inf. ir nuotraukos

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas