Zarasų rajono gyventojas dviračiu iš Latvijos gabeno alkoholį

Pasieniečiai Zarasų rajone pasieniečiai sulaikė vietinį gyventoją, nelegaliai iš Latvijos dviračiu gabenusį alkoholį. Dabar jam gresia atsakomybė ir už neteisėtą sienos kirtimą, ir už akcizinių prekių gabenimą. Be to, užsienyje pabuvojęs vyras turėjo privalomai saviizoliuotis.

Balandžio 26-os popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pasieniečiai, vykdydami tarnybą su Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariais, prie Zarasų rajone esančio Turmanto miestelio pastebėjo keliuku iš Latvijos dviratį minantį vyrą. Eismas šiuo keliu karantino metu yra draudžiamas, jis yra užtvertas betoniniu bloku.

Sulaikę dviratininką pareigūnai išsiaiškino, kad tai yra 26-erių Zarasų rajono gyventojas. Vyras vežėsi kuprinę. Jis neslėpė, kad vyksta iš kaimyninės šalies, į kurią neteisėtai buvo nuvykęs nusipirkti alkoholio.
Pasieniečiai dviratininko kuprinėje rado 10 puslitrių spiritinio gėrimo su etiketėmis „Kalganoff”. Alkoholis buvo be banderolių.
Zarasų rajono gyventojui pradėta administracinės bylos teisena. Už valstybės sienos kirtimą ir patikrinimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą jam gresia bauda nuo 40 iki 90 eurų, o už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką – bauda nuo 40 iki 200 eurų.
Vyras po apklausos Puškų pasienio užkardoje pristatytas į Zarasų savivaldybės saviizoliacijos patalpas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas