Šiemet Sartų žirgų lenktynės neįvyks

Sartų ristūnų žirgų respublikinių lenktynių likimą nulėmė klimato kaita – šiemet jos neįvyks, nes dėl šiltų orų neįmanoma suformuoti varžyboms reikalingo ledo tako ir užtikrinti kitų sąlygų renginiui organizuoti.

Tokį sprendimą, atsižvelgęs į orų prognozes, priėmė Žemės ūkio ministerijoje penktadienį posėdžiavęs renginio organizacinis komitetas „Sartai 2020″.

Komiteto pirmininkas, žemės ūkio ministro patarėjas Gediminas Lapukas pabrėžia, kad minėtasis sprendimas galioja tik šiemet, nes 2021 metų žiemos orai gali puikiai tikti varžyboms.
Sartų lenktynes ir jų metu vykstančią nacionalinį paveldą bei etnines vertybes propaguojančią žiemos šventę tradiciškai organizuoja Žemės ūkio ministerija kartu su Zarasų rajono savivaldybe.
Žirgų lenktynės Dusetose, šalia legendomis apipinto Sartų ežero, o anksčiau – ir ant jo ledo, pradėtos rengti dar XVIII amžiuje. Tai vienas seniausių masinių renginių Lietuvoje, kasmet pritraukiantis kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų.
Sukanka 225 metai, kai pirmą kartą žirgų lenktynės ant Sartų ežero ledo paminėtos rašytiniuose šaltiniuose ir 125 metai, kai jos rengiamos oficialiai.

„Visus Bonus” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas