Lietuvoje tarnaujantys NATO kariai viešės Anykščiuose

Lapkričio 7 dieną į Anykščius susitikti su miesto bendruomene atvyksta NATO pajėgų integravimo vieneto, NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir kitų Lietuvoje tarnaujančių NATO pajėgų kariai. Tai dar vienas mūsų sąjungininkų Lietuvoje susitikimas iš renginių ciklo „NATO diena regione – ateik, pamatyk, sužinok!“.

Projektas „NATO diena regione” rengiamas siekiant plačiau pristatyti gyventojams NATO organizaciją, jos veiklą įvairiuose Lietuvos regionuose. Tokie renginiai jau įvyko Varėnoje, Merkinėje, Rokiškyje. Šių miestų savivaldybės buvo atrinktos iš atsiliepusiųjų į Krašto apsaugos ministerijos kvietimą organizuoti NATO renginį regione Aljanso 70-mečio ir Lietuvos narystės jame 15-ųjų metinių proga.

„NATO dienose” regionų gyventojai ir valdžios atstovai susitinka su kariais, išgirsta paskaitas apie stipriausią pasaulyje karinį aljansą bei dalyvauja diskusijose, taip pat turi galimybę iš arti susipažinti ir apžiūrėti Lietuvos kariuomenės ir NATO priešakinių pajėgų bataliono karių naudojamą ginkluotę, ekipuotę ir karinę techniką.
„NATO diena regione” renginius organizuoja NATO pajėgų integravimo vienetas Lietuvoje, veikiantis nuo 2015 m. rugsėjo. Vieneto misija – užtikrinti operatyvų ir efektyvų NATO ypač greito reagavimo pajėgų ir kitų sąjungininkų vienetų dislokavimą Lietuvoje. Veikdamas Lietuvoje NATO pajėgų integravimo vienetas remia ir sąjungininkų pajėgų pratybas bei kitas saugumo užtikrinimo priemones, prisideda prie Lietuvos gynybos planavimo, identifikuoja infrastruktūros objektus, būtinus greitam sąjungininkų pajėgų dislokavimui Lietuvoje.
NATO pajėgų integravimo vieneto personalo struktūrą taikos metu sudaro 40 karių iš tarptautinio ir Lietuvos kariuomenės personalo. Šiuo metu štabe dirba atstovai iš 14 NATO valstybių. Sprendimą įsteigti NATO pajėgų integravimo vienetus iš viso aštuoniuose valstybėse – Bulgarijoje, Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Rumunijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje – NATO šalių ir vyriausybių vadovai priėmė Velso viršūnių susitikime 2014 m. rugsėjo mėn.

NATO dienos programa Anykščiuose, lapkričio 7 d., ketvirtadienis

10.00 –10.30 val.
Laisvės paminklo „Prisikėlimas” lankymas A. Baranausko aikštėje.

11.00–11.50 val.
Susitikimas su Anykščių gimnazijų bendruomenėmis, ginkluotės ir technikos
paroda prie Anykščių Jono Biliūno gimnazijos, Liudiškių g. 49.

12.00–13.00 val.
Susitikimas su Anykščių gyventojais, ginkluotės ir technikos paroda
prie Anykščių kultūros centro, A. Baranausko a. 2.

Krašto apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas