Palūšė pasitiko vasarą su atsinaujinusia valtine

Praėjusį savaitgalį atsinaujinusi Palūšės valtinė kartu su kaimo bendruomene ir biblioteka kvietė į vasaros sezono atidarymą, kuriame svarbiausiu akcentu tapo valčių žygių 60-mečio minėjimas ir kelias kartas bendrai gerai nuotaikai ir dainai suvienijęs „Baltojo kiro“ koncertas.

Prisiminta jau legendomis virtusi Palūšės, kaip turizmo mekos istorija, surengta fotografijų paroda „Laiko dulkes nužėrus”. Aukštaitijos nacionalinio parko komanda su jos siela kultūrologe Sigute Mudiniene ir Ignalinos viešosios bibliotekos Palūšės filialo bibliotekininkė Rita Ramanauskienė visus pakvietė nukeliauti kelis dešimtmečius į praeitį. Į valtinę sukviestas didelis būrys instruktorių, kurie visą minimą laikotarpį, keisdami vienas kitą, mokydami ir dirbdami kartu, kūrė Palūšės valtinės istoriją. Kiekvienas iš šių žmonių turėjo ką prisiminti, ką papasakoti. O žygiai yra žygiai. Būta ir rimtų iššūkių, ir šmaikščių istorijų, ir net dramatiškų meilės nuotykių…

Renginyje dalyvavęs Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas dėkojo kiekvienam instruktoriui, kiekvienam pamenančiam Palūšės istoriją, ir, žinoma, organizatoriams. „Mūsų Palūšės ir mūsų Ignalinos ateitis yra mūsų pačių rankose. Tiesiog noriu pasakyti vieną dalyką – visur yra reikalinga evoliucija. Tad kviečiu kiekvieną iš mūsų prisidėti prie rajono, prie Palūšės ir pačios valtinės evoliucijos. Tai, ką mes šiandien matome aplinkui, yra tiktai pradžia. Sugrįš pas mus turistai. Ir nebūtinai iš to krašto, iš kuriuo važiuodavo anksčiau, bet mes turime visą Europą, ir ne tik ją…” – kalbėjo meras. Jis visiems pasakotojams įteikė nuotraukų albumus „Ignalina dangaus takais”, o Aukštaitijos nacionalinis parkas dovanojo kepurėles, marškinėlius, visada priminsiančius Palūšę ir jos istoriją.

Palūšės valtinė šią vasarą pasitinka turistams ir svečiams siūlydama malonias atokvėpio akimirkas ir pasisėdėjimą naujame lauko bare. Prieš akis atsiverianti nuostabi Lūšių ežero panorama ir gera muzika, tikimasi, privilios ne vieną. Vasaros sezono atidarymo šventėje ir maži, ir jauni, ir pagyvenę jaukiai ir maloniai bendravo, klausėsi muzikos ir kartu dainavo, kalbėjosi, maudėsi, plaukiojo valtimis.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas