Garbingo amžiaus senolė vasarą sugrįžta į savo namus

Susitikimas su ilgaamžiais tarsi sustabdo begaliniame bėgime, leidžia išgyventi tai, kas svarbiausia, vertingiausia, kas turi nepraeinančią prasmę… Gegužės 21 dieną Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas ir Ignalinos seniūnas Jonas Politas pasveikino 90-ąjį jubiliejų švenčiančią Vandą Pelenienę, gyvenančią gražiame Kamšos kaime (Ignalinos r.). Senolė labai džiaugėsi svečiais, sodino už stalo, vaišino, pasakojo apie savo ilgą gyvenimą.

Praėjusią žiemą Vanda praleido Vilniuje, dabar jau grįžo į savo namus, kur, pasak jos, gera ir miela, čia jos visas gyvenimas. Visi daiktai čia tarsi spinduliuoja senovę: ir balta krosnis, ir lova, kėdės, ir lentynos su daugybe senų knygų, virš lango sukabintos jaunystės nuotraukos…

Moteris gyvena viena, o savaitgaliais laukia grįžtančio sūnaus Vaclovo. Ji sakė, kad viską pati susitvarko ir valgyti prisigamina: ir blynų, ir kiaušinienės išsikepa, sriubos išsiverda. Sūnus iš anksto vandens prineša. Močiutė turi mobilųjų telefoną, mėgsta klausytis radijo, televizoriaus nežiūri, nes tai jai tiesiog nepatinka. Ir nebeskaito, nes akys labai nusilpusios.
Antrasis sūnus Alvydas nuo sunkios ligos mirė būdamas 47-erių. Ir savo vyrą Vanda palaidojo prieš 6-erius metus. Dabar džiaugiasi penkiais anūkais, proanūkiu ir dar vienu, kuris pakeliui į šį pasaulį. Sūnus prasitarė, kad savaitgalį mamai rengia didelę šventę, į kurią suvažiuos visi artimieji pasveikinti.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas