Aplinkosaugininkų radinys: didelis kiekis neteisėtų žvejybos įrankių

Baigiantis seniesiems metams aplinkosaugininkai gavo pranešimą, kad Molėtų rajone rastas didelis kiekis neteisėtai laikomų ne mėgėjų žvejybos įrankių.

Atvykę į nurodytą sodybą Pliešiškių kaime, aplinkos apsaugos pareigūnai gyvenamajame name rado laikomus, nustatyta tvarka nepaženklintus ir neregistruotus, septynis statomus tinklus ir tris ežerines gaudykles. Be to, netoli esančios apleistos, negyvenamos ir niekam nepriklausančios sodybos ūkiniuose pastatuose buvo rasta dar 14 statomų tinklų ir 12 ežerinių gaudyklių.
Kaip teigė gyvenamojo namo savininkė, namuose esantys verslinės žvejybos įrankiai seniau priklausė jos vyrui, o po jo mirties taip ir liko gyvenamajame pastate. Apie greta esančioje sodyboje rastą didelį kiekį neteisėtų įrankių moteriškė teigė nieko nežinanti. Visi negyvenamoje sodyboje rasti verslinės žūklės įrankiai paimti kaip bešeimininkiai.
Privačios sodybos šeimininkei, už jos namuose neteisėtai laikytus septynis statomus tinklus ir tris ežerines gaudykles surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o tinklai ir ežerinės gaudyklės paimti. Už tokį nusižengimą jai gresia bauda nuo 60 iki 200 eurų.
Apie neteisėtai laikomus draudžiamus ne mėgėjų žvejybos įrankius Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Utenos valdybos Utenos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnus informavo Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Utenos RAAD inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas