Poeto asmeninė biblioteka – dovana Kazitiškio krašto žmonėms

Saulėtąją spalio 12-ą Kazitiškio bendruomenė džiaugėsi kraštiečio poeto Vlado Vaitkevičiaus dovanota asmenine biblioteka ir ta proga bibliotekoje surengtu gražiu pristatymu, kurio dalyviai vėliau pakviesti į nuostabiai rudens nuauksintą parką. Čia vaišintasi ir šiltai bendrauta.

Poetui buvo smagu matyti tiek daug susirinkusių žmonių, smagu dovanoti, smagu vėl pabūti gimtinėje, prisiminti vaikystę, Kazitiškyje prabėgusius mokslo metus. Poetas į jo pagerbimui ir bibliotekos pristatymui skirtą renginį atvažiavo kartu su žmona Birute. Birutės meniškos fotografijos papuošė bibliotekėlę. Iš viso dovanotos 4 148 knygos, kurios apsigyveno naujai įrengtose patalpose.
Vladas Vaitkevičius prieš 72-ejus metus gimė Ignalinos rajono Tartoko kaime. Mokėsi Žeimių pradinėje, Kazitiškio septynmetėje, Dūkšto vidurinėje. 1964-1969 m. Vilniaus universitete studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą, žurnalistiką. Dirbo Vilniaus Jaunimo teatre, „Minties” bei „Mokslo” leidyklose, laikraščiuose „Savininkas”, „Drobiečių žodis”, „Aušros” spaustuvėje. Nors dabar gyvena Kaune, savo gimtųjų vietų poetas nepamiršta ir čia vis apsilanko. Graži draugystė puoselėjama su buvusia bibliotekininke Henrika Servutiene ir dabar dirbančia Rasa Trubiliene. Būtent Rasai buvo išsakytos nuoširdžios padėkos už atliktą didelį darbą, gražius ir prasmingus renginius, jos idėjas ir pastangas burti bendruomenę.
Simbolinę juostelę atidarant kazitiškiečiams naują biblioteką perkirpo pats poetas, jo žmona, Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Laimutis Ragaišis, Kazitiškio seniūnijos seniūnas Drąsutis Jelinskas, giminaitis Stanislovas Kasperavičius. Stanislovas pagamino ir medinę bibliotekos iškabą, įamžinusią dovanojimo faktą.
Renginys pradėtas poeto bičiulio bardo Aleksandro Rave, o užbaigtas kraštiečio Rimanto Klimo dainomis. Bendruomenės moterys renginio dalyvius vaišino lauke, ant geltonų lapų kilimo pastatytoje pavėsinėje galėjai paragauti naminės duonos, sūrio, kibinų, atsigerti obuolių sulčių, o katile garavo ką tik išvirta skani kopūstienė.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas