Geriausia pasienio sargyba tarnauja Ignalinos rinktinėje

Geriausia 2018 metų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sargyba tarnauja Ignalinos pasienio rinktinėje. Tai paaiškėjo po dvi dienas Pasieniečių mokykloje trukusių profesinio meistriškumo varžybų „Geriausia pasienio sargyba“.

Nuo 2006 m. vykstančių tokių varžybų istorijoje penktą kartą ant aukščiausio pakylos laiptelio stojo sieną su Baltarusija saugančios Ignalinos pasienio rinktinės atstovai. Triumfavo komandos vadovas Adutiškio užkardos pareigūnas Slava Vilkoitis, Puškų užkardos pasieniečiai Giedrė Gavorskytė ir Darius Skutkevičius bei Darius Čeponis iš Pavoverės užkardos.

Antrą vietą užėmė irgi sieną su Baltarusija saugančios Vilniaus pasienio rinktinės komanda. Treti buvo kelias vyresnių kolegų komandas aplenkę Pasieniečių mokyklos atstovai, 33 laidos kursantai.

Varžybų dalyviai savo įgūdžius iš viso demonstravo devyniose rungtyse. Pasieniečiai varžėsi šaudymo iš tarnybinio ginklo, fizinio pasirengimo, pirmosios medicinos pagalbos ir civilinės saugos, patikrinimų kertant sieną, tarnybinio transporto vairavimo rungtyse. VSAT pareigūnai taip pat turėjo pademonstruoti sugebėjimus vykdant ginkluotai krašto gynybai keliamas užduotis, tikrinti jų įgūdžiai užtikrinant valstybės sienos bei pasienio teisinius režimus. Pasieniečiai taip pat laikė teorinių žinių testą ir atskiroje rungtyje vertinti komandų vadovai.

Kiekviena ekipa iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių, ir Pakrančių apsaugos pasienio rinktinių bei svečių teisėmis dalyvavusi Pasieniečių mokykla turėjo po vadovą ir tris narius. Visose komandose privalėjo būti bent po vieną pareigūnę.

Šią savaitę Pasieniečių mokykloje vykusioje „Geriausios pasienio sargybos” varžybų uždarymo ceremonijoje nugalėtojai apdovanoti prizais, diplomais ir medaliais.
Daugiausiai laurų šiose varžybose jau buvo nuskynę šiemetiniai nugalėtojai VSAT Ignalinos pasienio rinktinės pasieniečiai – jie geriausiais buvo pripažinti 2006, 2007, 2008 ir 2012 m. Praėjusiais metais „Geriausios pasienio sargybos” varžybose pirmą kartą triumfavo VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai, užpernai – Vilniaus pasienio rinktinės atstovai. Pastarieji pergales šventė ir 2010 m. bei 2013 m.

2015 m. ant pirmo prizinio pakylos laiptelio lipo VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai. 2014 m. nepralenkiami buvo Pakrančių apsaugos rinktinės atstovai. Šio VSAT padalinio pasieniečiai geriausiais buvo pripažinti ir 2011 m.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas