Anykščiuose – šventė „Bėk bėk, žirgeli!“

Birželio pirmąjį šeštadienį kryptis viena – į Anykščių rajone esantį Niūronių kaimą, kuriame vyks jau 40-oji tradicinės kultūros ir žirgų sporto šventė „Bėk bėk, žirgeli!“. Gegužės 27 dieną iš Punsko (Lenkija) pajudėjo pirmieji šventės šaukliai – Anykščių rajono savivaldybės, Žemaitukų arklių augintojų asociacijos, Punsko valsčiaus savivaldybės, Lazdijų žirgininkų klubo, A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus ir Arklio muziejaus organizuojamo tradicinių kinkinių žygio „Į „Bėk bėk, žirgeli!“ – su žemaitukais!” dalyviai. Šeši arkliniai vežimai mediniais ratais per savaitę aplankys Lazdijus, Alytų, Čiobiškį, Kernavę ir birželio 2 d. svečių lauks Niūronių kaime.

„Anykščiai didžiuojasi turėdami vieną seniausių tradicinės kultūros švenčių visoje Aukštaitijoje, kuri šiais metais švenčia jubiliejų. Meilė lietuviškai kultūrai, nedalomai žmogaus ir žirgo bendrystei – tai svarbiausi šių metų šventės akcentai“, – sakė Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis.

Šventės svečiai bus kviečiami ne tik apsilankyti žirgų konkūrų varžybose, įspūdingų Lietuvos sunkiųjų ir stambiųjų žemaitukų veislės eržilų vertinime, bet ir stebėti Jaroslav Petrulevič atliekamą voltižiravimo šou.

Lankytojų laukia ir kultūrinė programa: šventę pradėsiantis iškilmingas atidarymas, Japonijos ambasados dovana – parodomoji Kyudo, šaudymo iš tradicinio japoniško lanko, programa, net trys Anykščių kultūros centro skyrių spektakliai istoriniame Striukų sodybos klojime, tautinio paveldo ir prekybos mugė, persikėlusi į Muziejaus gatvę, šventiniai koncertai, žaidimai ir pramogos patiems mažiausiems šventės lankytojams.

Į Niūronių kaimą šventės organizatoriai kviečia vykti maršrutiniais autobusais. Nuo 9 val. iki 16 val. (kas valandą) maršrutinis autobusas šventės lankytojus veš iš Anykščių miesto centre esančios A. Baranausko aikštės, nuo 9.30 val. iki 17.30 val. (kas valandą) – iš Niūronių kaimo iki A. Baranausko a.

Anykščių r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas