Kupiškyje – dar neregėtas profesionalių teatrų festivalis

Gegužės 15–17 dienomis Kupiškio kultūros centras mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius pakvies į pirmąjį profesionalių lėlių teatrų festivalį „Vaikai ir lėlės“, skirtą Tarptautinei šeimos dienai. Teatro pasaulis beribis, todėl jame užtenka vietos visiems, kurie pasaulį mato kitaip nei daugelis. Lėlių teatras – unikalus, išskirtinių galimybių, turtingų tradicijų turintis kultūros reiškinys, darantis įtaką asmenybės tobulėjimui, suteikiantis vaikams ir visai šeimai daug teigiamų emocijų.

Ką tik, šį pavasarį, gimęs festivalio „Vaikai ir lėlės“ žmogiukas neturi vardo. Jis linksmas, pašėlęs ir kūrybingas, toks kaip ir visi vaikai. Kviečiame visus dalyvauti konkurse ir padėti išrinkti vardą. Nuo gegužės 2 iki 14 dienos Kupiškio kultūros centre bus dalijamos skrajutės, kurios vienoje pusėje užrašysite siūlomą vardą, o kitoje savo vardą, pavardę, mokyklą ar darželį ir klasę. Iš visų pasiūlytų vardų raganiukės išrinks tris. Po kiekvieno spektaklio žiūrovai balsuos už patį gražiausią vardą. Festivalio uždaryme išrinko vardo autorius gaus didelį saldų prizą.

Lėlių teatrų festivalyje laukiami žiūrovai ir iš visos Aukštaitijos. Tai puiki proga ne tik pažiūrėti spektaklius, bet ir artimiau susipažinti su nedideliu, bet labai gražiu Šiaurės rytų miesteliu, aplankyti įdomiausias Kupiškio miesto vietas – Kupos upės slėnio parką, Baltų pasaulio medį ir kitas Henriko Orakausko skulptūras, Kupiškio piliakalnį, marias ir salą „Uošvės liežuvis”, Kupiškio Kristaus žengimo į dangų bažnyčią, aplankyti Kupiškio etnografijos, Adomo Petrausko ir Laukminiškių kaimo muziejus, V. Šleivytės paveikslų galeriją, Uoginių amatų centrą.

Kupiškio etnografijos muziejus kviečia į edukacijas – „Lietuvos valstybingumo ženklai“, „Lietuvos valstybės simboliai“, „Mįslių ir eksponatų draugystė“, „Pintinės juostos“, „Pasakojamoji ir dainuojamoji tautosaka vaikams“, „Buitinė aplinka – praeities liudininkė“ ir kt.

Netoli Kupiškio kultūros centro, ant Kupos kranto, įsikūrusi kavinukė „Upės kepyklėlė“ jaukiame klasikinio interjero name kepa duoną, pyragus, itališkas picas ir vilioja pasmaguriauti.

Per tris festivalio dienas bus parodyti 7 spektakliai, dalyvaus 5 lėlių teatrai: Kauno valstybinis lėlių teatras, Vilniaus lėlių teatras „Avilys”, Vilniaus teatras „Lėlė”, Klaipėdos lėlių teatras ir Panevėžio lėlių vežimo teatras. Žiūrovų laukia įspūdingas ir daugybės netikėtumų kupinas reginys.

Pirmąją festivalio dieną 10 val. Didžiosios salės fojė vyks edukacinis spektaklis „Peliuko pasakų dirbtuvėlė”, po kurio bus pristatoma lėlių parodos ekspozicija. Parodoje eksponuojama iki 70 įvairiausių, skirtingų dailininkų sukurtų lėlių iš Kauno valstybinio teatro spektaklių.

12 val. festivalio atidarymo šventėje matysite žaismingą Kauno valstybinio teatro pasaką „Šeimynėlė iš Didžiosios girios”. Jūsų laukia neįtikėtini nuotykiai su Kaukų šeima.

Gegužės 16 d. 10 val. Kupiškyje viešės Vilniaus lėlių teatras su spektakliu „Princesė ir kiauliaganys”. Šis linksmas, nuotaikingas ir truputį ironiškas spektaklis leis suprasti, kas yra tikrosios vertybės.

Tą pačią dieną 18 val. mėgausimės ir Vilniaus teatro „Lėlė” muzikiniu spektakliu „Voro vestuvės”, kuriame sutiksime gausybę personažų – miško žvėrelių, vabalų ir kitų gyvių.

Gegužės 17 d. 10 val. Klaipėdos lėlių teatras pakvies į objektų ir judesio spektaklį „Vienas, du – kur tu?” vienerių metų kūdikius, tampančius mažais, smalsiais vaikais, kurie nori viską paliesti ir pačiupinėti, kurie jau seniai sėdi, stovi, ropoja, o kai kurie jau bando ir vaikščioti. Pažinimų ir žaidimų aikštelėje mažyliai su tėveliais dalyvaus kūrybiniame procese. Vietų skaičius ribotas (iki 60).

12 val. Klaipėdos lėlių teatro spektaklio kūrėjai paseks „Raudonkepuraitės” pasaką su veltomis pirštininėmis lėlėmis, veltinio minkštumo muzika ir elegantiškai „suveltu” siužetu.

18 val. festivalio uždarymo šventėje dalyvaus Panevėžio lėlių vežimo teatras su spektakliu „Žuvėjėlis”. Mistiškas spektaklio pasaulis įtrauks žiūrovus į veiksmo sūkurį ir supažindins su pagrindiniu herojumi – Žuvėjėliu.

Daugiau informacijos apie festivalį, spektaklių aprašymus ir nuotraukas rasite internetinėje svetainėje www.kupiskiokultura.lt ir Kupiškio kultūros centro facebook paskyroje. Bilietus į festivalį galima įsigyti Kupiškio kultūros centro kasoje arba rezervuoti telefonu (8 459) 35 679, bilieto kaina į spektaklį 1 Eur.

Kviečiame vaikus, mamytes, tėvelius, močiutes ir senelius pamatyti, kaip spektakliuose atgyja lėlės, daiktai, objektai, atsiranda istorijos, susipina muzika ir vaizdas. Ateikite ir pamatysite kiek žmogiškos išminties slypi pasakose!

Kupiškio kultūros centro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas