Apdovanoti geriausi 2017 metų mokytojai, tarp kurių – du visaginiečiai

Balandžio 19 dieną Švietimo ir mokslo ministerijoje Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė įteikė 2017 metų mokytojo premijas. Šiemet, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, skirtos šešios, o ne penkios, kaip įprastai, Metų mokytojo premijos. Vienos premijos dydis – 4 560 eurų.

„Jūs esate tie, kurie savo profesionaliu darbu įrodote mokytojo profesijos prestižiškumą. To nesuteiks nei atlyginimų dydis, nei jokios privilegijos. Visos Vyriausybės vardu sveikinu ir linkiu – nusiteikime patys savo širdyje mokytojo profesiją padaryti prestižinę”, – sveikindamas mokytojus sakė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.
„Ateiname į mokyklą būdami kaip neatversta knyga ir čia praplečiame savo gebėjimų horizontus, čia užaugame ir tampame savo sričių profesionalais. Jūs kaip skulptoriai padedate atrasti tas ypatingas kiekvieno asmens savybes. Tai pati atsakingiausia profesija. Neabejotina, kad švietimo kokybės raktas yra mokytojas. Man didelė garbė pasveikinti geriausius mokytojus, šiandien kuriančius valstybės gerovės pagrindus”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Premija skiriama mokytojams už praktinės veiklos nuopelnus, aktyvų ir kūrybišką darbą, jų mokinių pasiekimus, pilietiškumo, bendražmogiškų vertybių ugdymą, aktyvų dalyvavimą ne tik mokyklos bendruomenėje, bet ir visuomenėje.

2017 metų mokytojai: Virginija Birenienė, Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos fizikos mokytoja ekspertė, Gintautas Dervinis, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro profesijos mokytojas metodininkas, Dalia Paleckienė, Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė, Laimutė Ronkaitienė, Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, Danguolė Savičienė, Visagino „Verdenės” gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja ekspertė, ir Simonas Šabanovas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos geografijos mokytojas metodininkas.

Renginio metu  taip pat įteikta pirmoji Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija. Pirmuoju šios premijos laureatu dar gruodį išrinktas Gruzijos technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovas, lietuvių kalbos dėstytojas Vidas Kavaliauskas.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas