Anykščiuose lankėsi ministrė J. Petrauskienė

Kovo 23 dieną, penktadienį, Anykščiuose lankėsi švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Anykščių rajono savivaldybėje ministrė, Seimo narys Antanas Baura, Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis, mero pavaduotojas Sigutis Obelevičius, administracijos direktorius Audronius Gališanka ir jo pavaduotojas Ramūnas Blazarėnas susitiko su Anykščių rajono švietimo įstaigų vadovais ir jiems pristatė mokytojų etatinio darbo užmokesčio modelį.

Pasak ministrės, Anykščių rajono švietimo įstaigų vadovai tapo pirmaisiais šalyje – jiems atskirai pristatomas naujasis modelis.

Ministrė pabrėžė, kad per pastarąjį dešimtmetį jaunų mokytojų iki 25 m. skaičius mokyklose sumažėjo 71 proc., o vyresnių negu 55 m. pedagogų skaičius išaugo 48 proc.

Naujas darbo užmokesčio modelis suteikia daugiau galimybių pritraukti jaunus mokytojus, įvedamas pradedančiojo mokytojo etatas. Jiems etato valandų skaičius bus toks pat, kaip ir patyrusių mokytojų.

Pagal naująjį modelį, mokytojo etatą sudarys 36 val. per savaitę darbo krūvis (1 512 val. per metus). Iš jų pamokoms bus skiriama iki 1 008 val. per metus, pradedantiesiems mokytojams – iki 756 val. per metus. Kitas laikas skiriamas nekontaktinėms valandoms, t. y., su pamokomis susijusioms veikloms ir papildomoms veikloms mokyklos bendruomenei.

Drauge su Anykščių rajono vadovais ministrė J. Petrauskienė taip pat lankėsi ir Anykščių Jono Biliūno gimnazijoje, kur susitikimo su įstaigos mokytojais.

Ministrė taip pat svečiavosi ir Anykščių vaikų lopšelyje-darželyje „Eglutė“.

Anykščių r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas