Visaginas linksmai ir išradingai šventė Lietuvos gimtadienį

Vasario 14–16 dienomis Visagine vyko gausybė renginių, skirtų Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Į šventinį šurmulį įsijungė visi – nuo didelių iki mažų. Miesto mokyklų ir neformaliojo ugdymo įstaigų bendruomenės surengė nuoširdžius, trispalvės spalvomis šviečiančius, šokiais ir dainomis skambančius Lietuvos 100-ojo gimtadienio renginius.

Šiomis dienomis Visagine galima buvo sudalyvauti šventiniame bėgime, pasiklausyti lietuvių liaudies dainų ar dainuojamosios poezijos, smagiai pasisukti šokio sukūryje ar pasigaminti originalias šventines apyrankes ir knygų skirtukus.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtus renginius vainikavo šventinis minėjimas, kurio ašimi tapo publicistinis spektaklis „Lietuvą užkasiau, kaip savo sekretą”. Jame jaunų žmonių lūpomis gvildentos rimtos problemos, su kuriomis susiduria šiuolaikinė Lietuva, tačiau spektaklis baigiasi optimistine nata – „Lietuvos istorijos repu”!

Renginyje dalyvavo LR Seimo narys Algimantas Dumbrava, Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė, Visagino savivaldybės administracijos direktorius Sergejus Mickevičius, Visagino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Aušra Andrijauskienė ir kiti garbingi svečiai.

Sveikindama susirinkusiuosius Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė pasakė, kad didžiuojasi visų visaginiečių darbais, kūryba ir meile Tėvynei ir palinkėjo būti vieningiems, nes kartu mes galime daugiau.

Seimo narys A. Dumbrava pasveikino visaginiečius ir apdovanojo tris iš jų simbolinėmis dovanomis ir padėkos raštais. Visagino Česlovo Sasnausko menų mokyklos direktorė Česlava Pimpienė buvo apdovanota už gyvenimo nuopelnus, Visagino kūrybos namų mokytojas Piotras Znatnovas – už šachmatų sporto populiarinimą bei jaunųjų visaginiečių analitinio mąstymo ugdymą, o Andrejus Akopovas – už aktyvų dalyvavimą savivaldybės kultūriniame gyvenime.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas