Anykščių rajono mokiniai keliaus į Izraelį

Vasario 7 dieną Anykščių rajono savivaldybėje lankėsi Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon, kuris susitiko su Anykščių rajono savivaldybės meru Kęstučiu Tubiu, Anykščių Jono Biliūno, Anykščių rajono Svėdasų Juozo Tumo-Vaižganto ir Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazijų mokiniais.

Šio susitikimo tikslas buvo aptarti Izraelio ambasados Lietuvoje ir paties A. Maimon kovo 5–10 d. organizuojamos kelionės į Izraelį detales. Dalyvauti šioje kelionėje ambasadorius jau kiek anksčiau pakvietė ir aštuonis Anykščių rajono mokinius.

Ambasadoriaus teigimu, ši kelionė jam – tai svajonės išsipildymas, kuris padės kurti Lietuvą ir Izraelį sujungsiantį tiltą.

Drauge su aštuoniais mokiniais ir jų kuratore iš Anykščių rajono į Izraelį taip pat keliaus mokiniai ir jų kuratoriai iš Švenčionių, Kupiškio, Kėdainių ir Elektrėnų. Kelionės metu jie ne tik aplankys Tel Avivą, Jeruzalę, bet ir susitiks su Vilniaus namų „Vilna house” išeivių iš Vilniaus bendruomene, Atidim gimnazijos Holono miesto mokiniais ir mokytojais, dalyvaus įvairiose kultūrinėse programose.

Primename, kad praėjusių metų balandį Anykščiuose pirmą kartą lankęsis ambasadorius A. Maimon taip pat viešėjo ir Anykščių J. Biliūno gimnazijoje. Balandžio 21 dieną Vilniaus rajone, netoli Rukainių, Anykščių rajono savivaldybės meras K. Tubis ir J. Biliūno gimnazijos mokiniai prisidėjo prie Izraelio ambasados Lietuvoje inicijuotos akcijos Izraelio ir Lietuvos diplomatinių santykių užmezgimo 25-ąsias metines pažymėti pasodinant ąžuolų giraitę. Jai buvo suteiktas Izraelitos vardas.

Anykščių savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas