Dainorėliai susirinko į „Dainų dainelę“

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė“ tai vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas tęsiančių šalies muzikinių renginių. „Dainų dainelė“ siekia puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. Dar nuo 1974 metų rengiamas „Dainų dainelės“ konkursas į profesionalaus muziko kelią atvedė ne vieną šiandien žinomą Lietuvos dainininką.

„Dainų dainelės“ konkursas – bene pats populiariausias renginys, vykdomas Visagino Česlovo Sasnausko menų mokykloje nuo jos įkūrimo, t. y. apie 40 metų. Šios mokyklos auklėtiniai su dideliu malonumu dalyvauja konkurse, kuris vykdomas trimis etapais. Gabiausi iš jų tampa respublikinio etapo laureatais, o kai kurie – susieja savo gyvenimą su muzika tapdami profesionaliais dainininkais.

Dainavimo tradicijų puoselėtoja ir įkvėpėja – mokyklos direktorė Česlava Pimpienė ir šį kartą paskatino dainavimo mokytojus aktyviai rengti mokinius „Dainų dainelės” konkursui. 2017 m. gruodžio 20, 21 dienomis, vykusiuose atrankiniuose konkurso renginiuose į pirmąjį savivaldybės etapą, dalyvavo net 36 mokyklos kolektyvai (solistai ir įvairių sudėčių ansambliai), kuriuos parengė aštuoni mokytojai. Daugiausia kolektyvų – net 15 parengė dainavimo mokytoja ekspertė Vita Pimpienė.

Į pirmąjį savivaldybės etapą vertinimo komisija atrinko 35 kolektyvus. Šio etapo konkursas, kuriame dalyvavo Visagino savivaldybės vaikai ir mokiniai, vyko sausio 5 dieną.

Antrasis, regioninis, konkurso etapas įvyko sausio 11 dieną Visagino Česlovo Sasnausko menų mokykloje. Respublikinė vertinimo komisija suteikė išskirtinę galimybę šiame etape klausyti ir vertinti tik Visagino savivaldybės dainorėlius. Šio etapo nugalėtojai pelnys teisę dalyvauti Vilniuje vyksiančiame respublikiniame etape, kurį demonstruos Lietuvos televizija.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas