Molėtuose atidengta unikali skulptūra „Laiškas Lietuvai“

Gruodžio 12 dieną Molėtuose iškilmingai atidengta skulptūra „Laiškas Lietuvai“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Tai viena pirmųjų dovanų Lietuvai, pasitinkant valstybės atkūrimo šimtmetį. Molėtiškiai šalies gimtadienį pasitinka ne pasyviai, o kurdami iniciatyvas ir dovanodami tėvynei gerus ir gražius darbus.

Molėtų menų mokyklos mokytoja metodininkė keramikė Lina Dieninė ir mokytojas skulptorius Vidas Stepanavičius drauge su mokyklos jaunaisiais menininkais įprasmino savo istorines žinias ir kūrybinius gebėjimus sukurdami bendrą skulptūrą „Laiškas Lietuvai“. Šiai skulptūrai kiekvienas prie projekto prisidėjęs mokinys dalyvavo visuose skulptūros gimimo procesuose ir sukūrė po dvi keramikines reljefines plokšteles su savo palinkėjimais gimtinei, kurios buvo sumontuotos ant paruošto skulptūrai pagrindo. Skulptūros betoninę formą pagamino mokytojas skulptorius V. Stepanavičius. Skulptūros aukštis – 1,70 m, plotis – 1 m.

Atidengimo ceremonijoje dalyvavo skulptūros kūrėjai, Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys, jo pavaduotojas M. Kildišius, Administracijos direktorius S. Jauneika, projekto rėmėjų UAB „Bebrusai“ atstovai ir visas būrys molėtiškių.

Ceremoniją vainikavo Molėtų menų mokyklos mišraus choro atliekama daina „Kur giria žaliuoja“.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas