Rokiškėnai jau šį šeštadienį pirmieji Lietuvoje kviečia į Kalėdinės eglutės įžiebimo šventę, kurioje sieks Kalėdinių šaltųjų ugnelių rekordo

Rokiškis aplenks šalies didmiesčius ir pirmasis pradės Kalėdų sezoną. Jau šį šeštadienį, lapkričio 25 d., 17val. rokiškėnai įžiebs pirmąją Lietuvos Kalėdų eglę ir sieks degančių šaltųjų ugnelių rekordo, kurio dalimi kviečia tapti visus Lietuvos žmones. Rekordą registruos Lietuvos rekordų agentūra „Factum“.

„Nors mūsų šventę papuoš daug įspūdingų efektų, visgi norime priminti, kad pirmiausia Kalėdas kuria mūsų pačių spinduliuojama šviesa, gerumas, dėmesys artimiesiems. Šaltosiomis ugnelėmis ne tik apšviesime Rokiškio rūmus, bet ir pasiųsime savo geriausius linkėjimus tiems, kuriuos mylime“, – pasakoja Kalėdų rezidencijos idėjos autoriai.

Organizatoriai rokiškėnams ir miesto svečiams žada ypatingą renginį – teatralizuotą Kalėdinę pasaką-koncertą apie tai, kaip vyriausiasis Lietuvos Kalėdų senelis atvyko įsikurti savo Kalėdų rezidencijoje, o čia jam vietos nenori užleisti Ruduo. Kalėdų senelis ir Ruduo susirungs efektingoje dvikovoje, prie kurios prisijungs televizijos šou „X faktorius“ nugalėtoja dainininkė Iglė Bernotaitytė, „Lietuvos talentų“ žvaigždės baltosios meškos, o vainikuos specialiai šiai šventei sukurta įspūdinga šviesų, pirotechnikos, fejerverkų ir spalvingųjų fontanų programa, kokios šiame krašte dar nėra buvę.

Ypatinga ir šių metų Rokiškio eglė – ją savo rankomis sukūrė Rokiškio miestelėnai savanoriai. Jie patys susivirino unikalią metalo konstrukciją, kurią tarsi nėriniais papuošė iš eglės šakų, likusių po miško valymo, nupinta net 300 metrų ilgio girlianda. Taip rokiškėnai ir vadina savo eglutę – „nėrinių eglute“.

Taip pat Kalėdų eglutės įžiebimo ir Kalėdų rezidencijos atidarymo šventėje – unikali, vienintelė Lietuvoje didžiulė prakartėlių paroda. Šviesų menininkas Eugenijus Sabaliauskas sukurs ypatingą aplinką, kurioje prakartėlės nušvis netikėtomis spalvomis, tad laukia tikrai įspūdingas renginys.

Tiek apsilankymas Rokiškio Kalėdų rezidencijoje, tiek atidarymo šventė yra nemokami.

Daugiau apie šventę ir Kalėdų rezidenciją: http://www.kaledurezidencija.lt

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas