Rudens gėrybių – pilni karučiai

Kaip ir kasmet, praėjusį savaitgalį, Rudens gėrybių ir amatų mugėn susirinko visų Molėtų rajono seniūnijų bendruomenių atstovai. Taip puošniai ir neįprastai išdabintų seniūnijų kiemelių Molėtuose dar nebuvo regėta, ką jau kalbėti apie rudens gėrybių gausą ir šeimininkių išradingumą.

Akį traukė ir džiugino gražiausi vaisiai, ekologiškos daržovės ir uogos, įvairių skonių rajono bitininkų medus, rūkyta ežero žuvis, neapsakomo gardumo karvių, ožkų, ir avių sūriai, sviestas bei kiti rajono ūkininkų gaminiai iš pieno, viliojo rūkytos mėsos, šviežios duonos, pyragų ir firminių molėtiškių kepinių kvapas… Mugės svečiams buvo suteikta unikali proga paragauti „krokodilo ašarų” ar keptų „pelėdos kiaušinių”. Stebino ir rajono moterų bei vyrų rankdarbių gausa: drožta, pinta, siuvinėta, austa, velta, rišta… ir dar daug visokios parodytos darbščių Molėtų krašto žmonių išmonės buvo galima išvysti. Sodo ir daržo gėrybių karučiuose paroda liudijo šių metų derliaus gausą bei žadėjo naujų skonių atradimų. Džiugino iš rudeninių gėlių žiedų kuriama kompozicija „Molėtams 630″, linksmino Molėtų kultūros centro meno kolektyvai bei atlikėjas Virgis Valutonis ir grupė. Tuo pat metu vyko ir varžybos „Molėtų galiūnas 2017″, kuriuose savo gebėjimus demonstravo penkiolika varžovų.

Šventės pradžią paskelbė, iš viso Molėtų krašto šventėn susirinkusius žmones sveikino, džiaugėsi jų darbštumu, išmoningumu, dėkojo visiems už jų triūsą, išmonę, kasdienį darbą ir puikią rudeninę šventę Molėtuose – šio rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys. Po to jis pagerbė ir apdovanojo pažangius rajono ūkininkus: Kristiną Gražytę–Satkūnę, Janiną Palaimienę, Tautvydą Ramoną, Evaldą Savicką, įteikė padėką Arnionių bendruomenės centrui ir dėkavones bei lauknešėlius daug triūsusioms ir daug pastangų, besirengiant šiai mugei, įdėjusioms seniūnijoms už išradingumą, spalvingumą, idėjų aktualumą ar etnokultūros tradicijų puoselėjimą.
Šventę vainikavo seniūnijų kiemelių prisistatymas, kiekvienos jų nepakartojama meninė muzikinė programa ir pirmą kartą surengtos „Rudeninės penkiakovės” prizininkų apdovanojimas. Rudens saulės šiluma ir auksu padabinta šventė nušurmuliavo… visi išsiskirstė, bet liko malonūs įspūdžiai, geri prisiminimai.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas