30 nuteistųjų gavo galimybę pakeisti savo gyvenimą

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje atidarytas socialinės reabilitacijos centras, kur persikels 30 nuteistųjų, turinčių psichiką veikiančių medžiagų priklausomybę.

Reabilitacijos centras yra visiškai izoliuotas nuo kitų pataisos namų sektorių, čia gyventi ir gydytis sutikę nuteistieji neturės galimybių bendrauti su kitais laisvės atėmimo bausmę atliekančiais nuteistaisiais.
„Reabilitacijos centras Pravieniškėse yra ketvirtasis Lietuvos laisvės atėmimo įstaigose. Labai svarbu, kad nuo alkoholio ar narkotikų priklausantys žmonės turėtų vietą, kur galėtų gydytis ir namo grįžti blaivūs, pakeitę savo gyvenimą,” – centro atidarymo renginyje kalbėjo teisingumo ministras Juozas Bernatonis.
Įkalinimo įstaigose nuolat vyksta anoniminių alkoholikų ir anoniminių narkomanų užsiėmimai. Tačiau izoliuoti reabilitacijos centrai, kur vykdomos sertifikuotos ir aprobuotos programos, veikia tik Vilniaus, Alytaus ir Panevėžio pataisos namuose. Pravieniškių PN-AK atidarytame reabilitacijos centre vykdoma programa skirstoma į tris etapus: pirmajame nuteistieji yra motyvuojami pripažinti savo problemą ir pradėti gydymą, antrajame etape jau yra taikomos įvairios terapijos ir gydymo metodai, o trečiojo etapo – poreabilitacinio laikotarpio sėkmė priklauso tik nuo paties nuteistojo pasiryžimo.
Per 12 mėnesių programą baigs 30 nuteistųjų, per 4 metus – 120 nuteistųjų, t. y. 6 proc. nuo visų laisvės atėmimo vietose esančių priklausomų asmenų.
Oficialiai skaičiuojama, kad Pravieniškių pataisos namuose priklausomybę alkoholiui ar narkotikams turi apie 20 procentų nuteistųjų. Panašus skaičius svyruoja ir visose pataisos įstaigose.

Teisingumo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas