Pirmasis akcijos „Atviros dienos kaime“ blynas – neprisvilęs

Gegužės paskutinįjį savaitgalį vykusi akcija „Atviros dienos kaime 2017″ sulaukė didžiulio miestiečių susidomėjimo. Ši akcija yra viena iš priemonių, skatinančių bendradarbiavimą tarp kaimo turizmo paslaugų teikėjų, ūkininkų, bendruomenių ir amatininkų. Pirmą kartą tuo pačiu metu Lietuvoje ir Latvijoje vykusioje akcijoje buvo galima aplankyti daugiau kaip 190 ūkių ir sodybų: 71 mūsų šalyje ir 120 pas kaimynus latvius.

Lietuvoje prie akcijos „Atviros dienos kaime” prisijungė 21 kaimo turizmo sodyba, 11 gyvulininkystės ūkių, 7 augalininkystės ūkiai (iš jų 3 daržovių ir 1 vaisių–uogų ūkis), 3 mišrūs ūkiai, 6 kultūros paveldo ir 4 kulinarinio paveldo puoselėtojai, 4 bendruomenių centrai, 4 žirgynai, 3 vyndariai, 3 amatininkai, 2 sūrininkai, sraigių ūkis, lankytojų centras, ekologiškų žolelių ūkis.
Ūkiai ir sodybos buvo lankomi net 34 skirtinguose Lietuvos rajonuose. Daugiausiai lankomų ūkių buvo Šakių ir Rokiškio rajonuose – čia buvo galima aplankyti po 5 akcijos dalyvius. Po 4 lankytinus akcijos objektus turėjo Anykščių, Kaišiadorių, Kauno, Plungės, Zarasų ir Klaipėdos rajonai.
Iš viso akcijos metu ūkiuose, sodybose, pas amatininkus, bendruomenių ir kultūros namuose viešėjo 1750 lankytojų (58 lankytų objektų duomenimis). Pusė visų lankytojų buvo šeimos (50 proc.), penktadalis – draugų kompanijos (19 proc.).
Lankytojus domino įvairios maisto gamybos edukacijos ir degustacijos, galimybė visiems šeimos nariams kartu užsiimti kūrybine veikla ar asmeniškai susipažinti su ūkininkais ir sodybų šeimininkais. Miestiečiai, pabėgę nuo miesto šurmulio, grožėjosi pavasariška gamta, sodybų gyvūnais, lepinosi šiltu vasarišku oru ir bendravimu su svetingais šeimininkais. Mažiesiems ūkių lankytojams smagiausios buvo aktyvios pramogos: aitvarų gamyba ir jų leidimas, maudymasis kubile, žirgų maitinimas, karvių melžimas, pasivažinėjimas bričkele ir kt. Didelio dėmesio sulaukė ir  bendruomenių surengtos šventės.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas