Kviečiame pažinti ir pamilti Lietuvos kaimą

Šiandien ne kiekvienas turime galimybę prisiliesti prie tikro lietuviško kaimo, savo rankomis išsikepti šakotį ar įsigyti sveikų, tėviške kvepiančių produktų tiesiai iš ūkininkų. Ne paslaptis, kad daugėja vaikų, kurie nėra matę gyvos karvės, o kaip atsiranda duona tėra girdėję mokykloje, todėl visus, kuriems įdomu pažinti Lietuvos kaimą, jo teikiamas galimybes ar tiesiog pailsėti, kviečiami gegužės 27–28 dienomis į akciją „Atviros dienos kaime”.

„Atviros dienos kaime” – tai neeilinė galimybė iš pirmų lūpų išgirsti bei pamatyti, kokį kelią nueina jų pamėgti produktai, gaminiai, kol patenka ant stalo. Pamatę kaip gimsta duona, pienas ar kiti pamėgti gaminiai, sužinoję jų gamybos subtilybes, lankytojai galės įvertinti ūkininkų darbą ir pastangas tiekti kokybiškus ir su meile pagamintus produktus bei užmegzti nuolatinį ryšį, kad maisto tiekimo grandinė būtų ne tik trumpa, bet ir patikima. Namo miestiečiai galės grįžti įsigiję „laimingų vištų laimingų kiaušinių”, daržovių, medaus, levandų ir dar begalę įdomių Lietuvoje išaugintų, pagamintų bei išpuoselėtų produktų bei gaminių.
Jau sulaukta 26 ūkių, sodybų patvirtinimo, kad jie atvers savo duris svečiams iš miesto. Lankytojai bus kviečiami susipažinti su gamtine žemdirbyste, kanapių ūkio ypatumais, savo akimis pamatyti, kaip auginami žirgai, triušiai, mėsiniai galvijai, naminiai paukščiai, alpakos ir net… sraigės. O kur dar įvairios siūlomos edukacinės programos, pasivaikščiojimai, žygiai po miškus, pelkes, piliakalnius ir dvarus!
Tad visi, kurie turi lankomą ūkį ar kaimo turizmo sodybą, ir nori sulaukti svečių bei pasidalinti su jais savo žiniomis bei galimybėmis kviečiami registruotis iki balandžio 14 dienos el. paštu komunikacija@atostogoskaime.lt  arba tel. 8 635 57 154.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas