Pačkėnuose surengta antroji prakartėlių šventė

Praėjusį šeštadienį, gruodžio 17-ą, Pačkėnų laisvalaikio salėje Pačkėnų krašto bendruomenė organizavo antrąją prakartėlių parodą–konkursą. Jame dalyvavo bendruomenės šeimos, kolektyvai ir svečiai iš Utenos. Prieš parodą vyko mugė, kurioje pačkėniškiai prekiavo namuose gamintais skanėstais, pačių kurtais suvenyrais ir šventinėmis dovanėlėmis.

Konkursui buvo pristatytos 26 autorių gamintos prakartėlės. Didžioji dalis atkeliavo iš pačių Pačkėnų, prakartėlių atvežė uteniškiai, leliūniškiai, buvo jų ir iš Sudeikių bei kitų rajono vietovių.
Organizatoriai kartu su Pačkėnų krašto bendruomenės pirmininke Dana Žygiene džiaugėsi, kad parodoje–konkurse dalyvavo net vienuolika 4–16 metų amžiaus vaikų.
Skambant Gedimino Kaušylo birbynės melodijoms, komisija ir žiūrovai rinko nugalėtojus, tačiau įvertinti buvo ir dovanų gavo visi dalyviai.
Vertinimo komisijos nuomone, pirmoji vieta ir 75 eurų piniginis prizas atiteko uteniškei Ramutei Tutinienei, 2-oji vieta ir 60 eurų buvo įteikta Utenos „Saulės” gimnazijai, 3-oji vieta ir 50 eurų skirta vaikutėniškei Laimai Zabarauskaitei ir tik ketvirtąja vieta bei 40 eurų įvertinta pačkėniškių Rasos ir Mariaus Paškonių šeimyna.
Vaikų kategorijoje geriausiai įvertintos pačkėniškių Adelės Stundžiaitės, Brigitos Tūbaitės ir uteniškės Domilės Žigaitės kurtos prakartėlės.
Prakartėlės Pačkėnų laisvalaikio salėje bus eksponuojamos iki šių metų gruodžio 27 dienos.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}zpWExBIAnG8&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas