Jurginžiedžio šventėje dalyvavo pačkėniškiai

Rugsėjo 17 dieną vietos kultūros darbuotojų kvietimu grupė pačkėniškių vyko į Rokiškio rajoną, Bajorų kaimą, kur vyko Jurginžiedžio šventė.
Bajorų kultūros centre jau 15 metų gyvuoja lėlių teatras ČIZ, veikia muziejus ,,Lėlių namai”, kur eksponuojama per pusantro tūkstančio lėlių, vyksta edukaciniai užsiėmimai, statomi spektakliai.

Pačkėniškius pasitikusios darbuotojos ir režisierė Dalia Čyrūnienė pasakojo savo įkurto lėlių teatro, Lėlių namų istoriją, rodė kaip ir iš ko gaminamos lėlės.
Svečiai buvo pakviesti į tradicinę Jurginžiedžio šventę, tad pradėjus rinktis žiūrovams visi smagiai įsiliejo į šventinį šurmulį.
Tądien į Bajorus atvykusius svetelius pasitiko margaspalvių jurginų plotai, įvairios skulptūros ir kompozicijos iš šieno, gėlių. Kultūros centro kiemelyje auga net 46 jurginų rūšys, o tradicinius floristinius kilimus šiais metais pakeitė floristiniai tortai, kurių buvo eksponuojama net 15.
Apžiūrėję floristines grožybes, klausėsi Aukštadvarių kaimo kapelos, lauke vaišinosi vietos gaspadinių virtu troškiniu.
Atsisveikindami suplanavo bendruomenišką bei kūrybinį bendradarbiavimą 2017 metais. Auksarankė nemeikštietė Saulutė Katinienė teatro režisierei padovanojo austą linų pano, o bendruomenės pirmininkė Dana Žigienė – obuolių štrudelį.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas