Pačkėnų krašto bendruomenė – apdovanojimų „Spindulys 2016“ finišo tiesiojoje

Po karštų diskusijų konkurso „Lietuvos kaimo spindulys 2016″ komisija iš daugiau nei 100 paraiškų atrinko ir patvirtino 24 kaimo bendruomenes, kurios varžysis paskutiniajame Žemės ūkio ministerijos įsteigtų apdovanojimų etape.
Tarp nominantų patekusi Pačkėnų krašto bendruomenė (Utenos seniūnija) buvo įvertinta už tai, kad ši bendruomenė puikiai geba į veiklą įtraukti ir jaunimą.

Į jau septintąjį kartą vykstančius „Lietuvos kaimo spindulio” apdovanojimus aktyviai įsitraukė visa Lietuva. Paraiškų sulaukta net iš 37 savivaldybių. Aktyviausiai pretendentus apdovanojimams siūlė Vilniaus, Kaišiadorių, Klaipėdos, Elektrėnų, Ignalinos, Kauno, Šakių ir Zarasų rajonų savivaldybės.
Savo nuomonę, kurioms 8 kaimo bendruomenėms turi atitekti „Lietuvos kaimo spindulio 2016″ statulėlės ir piniginiai prizai, gali išsakyti kiekvienas iš mūsų – iki rugsėjo 16 dienos vyks viešas balsavimas svetainėje www.spindulys2016.lt.
„Lietuvos kaimo spindulio 2016″ nugalėtojai bus oficialiai paskelbti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje rugsėjo 27 dieną Vilniaus Rotušėje.
Lietuvos kaimo bendruomenių apdovanojimai „Lietuvos kaimo spindulys 2016″ yra skirti padėkoti kaimo bendruomenėms, pasižymėjusioms savo veiklumu ir įnešusioms reikšmingą indėlį ne tik į savo regiono, bet ir į visos Lietuvos augimą verslo, inovacijų, kultūros, sveikatingumo, tradicijų puoselėjimo bei kitose srityse.
Uteniškiai ir kitų rajonų gyventojai gali balsuoti ir palaikyti Pačkėnų krašto bendruomenę, kuri pripažinta jaunatviškiausia. Šios bendruomenės pirmininkė Dana Žigienė, iš laikraščio „Utenos diena” žurnalistų sužinojusi apie šį įvertinimą, sakė esanti maloniai nustebinta. „Mes turime labai daug jaunimo ir su juo daug dirbame. Juk projektus rengiame taip pat skirtus jauniems žmonėms, vyksta stovyklos vaikams, netrūksta įvairaus pobūdžio sportinių varžybų. Jei vyksta šventės ir įvairūs renginiai, susirenka daug vaikų, jaunuolių. Žinoma, prie jaunų žmonių reikia mokėti prieiti. Juk daugelis sako, kad šiais laikais jaunam žmogui daug kas neįdomu, sunku jį sudominti. Galbūt tai tiesa. Tačiau jei mokėsime prie jaunimo prieiti, jį sudominti, pastebėsime, kaip jis atsiskleis”, – kalbėjo Dana Žigienė, tvirtai įsitikinusi, kad Pačkėnų krašto bendruomenė nėra popierinė ir statistinė, o išsiskirianti iš kitų savo renginių gausa ir gyventojų noru dalyvauti juose.

„Lietuvos kaimo spindulys 2016″ nominantai:

Versliausia bendruomenė:

Antalieptės kaimo bendruomenė, Zarasų r.
Brožių kaimo bendruomenė, Klaipėdos r.
Budraičių bendruomenė, Kelmės r.
Inovatyviausia bendruomenė:
Pilnų namų bendruomenė, Varėnos r.
Vilkyškių bendruomenė, Pagėgių
Margininkų bendruomenė, Kauno r.

Už kultūros puoselėjimą:

Asociacija „Gasčiūnų kaimo bendruomenė”, Joniškio r.
Telšių r. Kaunatavo kaimo bendruomenė, Telšių r.
Abromiškių bendruomenė, Elektrėnų r.
Jaunatviškiausia bendruomenė:
Asociacija Ilgių bendruomenė, Ignalinos r.
VO „Kiaunorių kaimo bendruomenė”, Kelmės r.
Pačkėnų krašto bendruomenė, Utenos r.

Už pozityvius pokyčius:

Sigutėnų kaimo bendruomenė, Pakruojo r.
Parovėjos kaimo bendruomenė, Biržų r.
Plungės rajono Alsėdžių seniūnijos bendruomenė, Plungės r.

Už tradicijų puoselėjimą:

Sudargo bendruomenės centras, Šakių r.
Vajasiškio bendruomenė, Zarasų r.
Kaimų bendruomenė „Betygala”, Raseinių r.

Už socialinį jautrumą:

Žlibinų bendruomenė, Plungės r.
Užusalių kaimo bendruomenė, Jonavos r.
Sužionių bendruomenė, Vilniaus r.
Sveikiausia ir sportiškiausia bendruomenė:
Tiskūnų bendruomenės centras, Kėdainių r.
Degaičių kaimo bendruomenė, Telšių r.
Kūlupėnų bendruomenės centras „Kūlupėnai”, Kretingos r.

Parengė Lina NARČIENĖ

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas