Medenių krašto šventėje prisiminė praeitį

Birželio 18-ąją Medeniuose buvo surengta kraštiečių šventė, atviliojusi čia ne tik čia tebegyvenančius žmones, bet ir tuos, kuriuos su šiuo kraštu sieja nenutrūkstančios praeities gijos.

Prieš šventę Medenių krašto žmonės rinkosi į Biliakiemio Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, kur vyko šv. Mišios už medeniškius ir šio krašto žmones. Šv. Mišias aukojo klebonas Povilas Klezys, kuris pabrėžė, kad gyvas kaimas tuomet, kai jame nėra negyvenamų trobelių. Anot jo, šis kaimas turi savo akmeninį kryžių, kuris niekada nebuvo apleistas, visada lankomas. Tai ženklas, kad Medenių kaimas gyvas.
Po šv. Mišių Medenių kaimo seniūnaičio Algirdo Žuko kvietimu šventės dalyviai sugužėjo prie Medeniuose jaunųjų pavasarininkų pastatyto kryžiaus. Susirinkusiuosius savo eilėmis pasveikino Aldona Semėnienė ir kitos Medenių kaimo moterys.
Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas pažymėjo, kad čia susirinkę šio krašto žmonės gali didžiuotis savo praeitimi ir ja gyventi bei kartu pasidžiaugė šios gyvenvietės tvarkingumu, gyventojų darbštumu. Visiems palinkėjo, kad bėdos, ligos ir negandos aplenktų šeimas, kad dažniau skraidytų gandrai – kaip ir kiekvienam kaimui, Medeniams taip pat reikia jaunų žmonių.
Uteniškė poetė šio krašto dukra Rūta Jonuškienė, vasarą visuomet sugrįžtanti iš Škotijos, prisiminė gimtąjį Klovinių kaimą, kurį nuo Medenių skirdavo tik miškelis. ,,Čia buvo biblioteka, parduotuvė, atbėgdavome į biblioteką knygų paskaityti ir po to į parduotuvę pas pardavėją Lionę saldainių. Tai buvo nuostabus gyvenimas. Dabar regiu tuos paprastus žmones – apie juos, jų gyvenimus turi rašyti spauda, nes tai tikrieji kaimo žmonės”. Poetė padeklamavo motinai skirtą eilėraštį bei įteikė savo kūrybos eilėraščių rinkinį apie šį kraštą.
Kraštietis Faustas Kriaučionis priminė istoriją apie Medenių kaimo paminklo atsiradimą bei atsinešė šio krašto pavasarininkų ir paminklo iniciatorių grupės nuotrauką.
Po prisiminimų, kurių čia tikrai netrūko, susirinkusieji klausėsi neišgalvotų Medenių krašto istorijų, o seniūnas Saulius Gaižauskas ir seniūnaitis Algirdas Žukas pasveikino jubiliatus: Eleną Černiauskienę ir Aldoną Veroniką Šinkūnienę.
Vėliau visi vaišinosi skanėstais, kuriuos pagamino šio krašto gaspadinės Genė Baranauskienė, Irena Ginaitienė ir kitos kaimo moterys.
Iš Klovinių kaimo atvykusi Rasos ir Gintauto Zitikių šeima gražiomis dainomis ir melodijomis papuošė šventę.

Laikraščio „Utenos diena” ir Rimos Petrošienės inf. ir nuotraukos

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas