„AgroBalt 2016“: Mažųjų virtuvėje bus atskleistos kulinarinės paslaptys

Kitą savaitę vyksiančioje „AgroBalt” parodoje ne tik bus pristatoma vietinė ūkininkų produkcija, bet ir nestigs pramogų visai šeimai. Ypač didelis dėmesys bus skiriamas mažiesiems lankytojams.

Parodoje, „AuGink savo kraštą” stende įsikurs „Mažųjų virtuvė”, kur vaikai atliks įvairiausias užduotis, žais žaidimus, mokysis virtuvės paslapčių iš profesionalių virėjų. „Norime mažuosius supažindinti su jų sveikatai naudingais produktais bei parodyti, kad sveika mityba nėra nuobodi. Ji skani, linksma ir išradinga. Be to pamokysime juos kai kurių kulinarinių paslapčių,” – teigė virtuvės vadovas, Lietuvos restoranų vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) nacionalinės komandos narys Justinas Kapkovičius.
Žemės ūkio ministerija, inicijuojanti patriotinę-socialinę „AuGink savo kraštą” iniciatyvą, skatina rinktis tai, kas užauginta natūralioje aplinkoje, pagaminta švariais ir gamtą tausojančiais būdais, netoli namų. Todėl renginio metu „AuGink savo kraštą” stende įsikūrusioje „Mažųjų virtuvėje” profesionalūs virėjai pasakos vaikams iš kur, ant jų kasdieninio stalo, atsiranda daržovės, uogos ir vaisiai. Mažieji galės talkininkauti virtuvėje, išmokti pasigaminti sveikų ir naudingų patiekalų. Šių pamokėlių tikslas – diegti vaikams supratimą apie vaisių ir daržovių vartojimo teigiamą poveikį sveikatai, nuo pat mažų dienų skatinti sveikos mitybos įpročių formavimąsi bei pristatyti mūsų krašto ūkininkų auginamą produkciją.
Taip pat „AgroBalt 2016″ bus gausu ir kitų pramogų – Vaikų kaimas, kuriame vaikai galės piešti, kepti duoną, apžiūrėti eksponuojamus gyvulius, „Lašinių fiesta”, kur ūkininkai papasakos apie vieną iš seniausių mūsų virtuvės produktų – lašinius. Balandžio 1 dieną bus galima paragauti rekordinio dydžio margučio. Kaip ir kasmet parodoje netruks liaudiškos muzikos, kurią atliks kaimo kapelos ir ansambliai „Gaja”, „Linksmuolės”, „Smilga”.
Kovo 31 – balandžio 2 dienomis Kaune Žalgirio arenoje vyks 21-oji tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės „AgroBalt” paroda. Čia savo gaminius pristatys keli šimtai dalyvių iš Lietuvos ir užsienio.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas