Netrukus ūkininkus pasieks išmokos

Šių metų kovo 23 dieną žemės ūkio ministro įsakymu patvirtinti 2015 m. pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos už gyvulius ir pasėlius išmokų dydžiai ir jau kitą savaitę pareiškėjus pasieks išmokos.

Išmokos už pasėlius bei ėriavedes paramos gavėjams bus išmokėtos dar šį mėnesį. Taip pat numatyta, jog nacionalinę paramą už bulius pareiškėjai gaus iki balandžio vidurio, o karvių žindenių laikytojai – iki balandžio pabaigos.
Išmokų dydis už pasėlius išlieka toks pat, kaip ir praėjusiais metais – 13,00 Eur už baltyminių augalų hektarą. Atsietoji parama už baltyminius augalus (lubinus, žirnius, pupas ir varpinių-baltyminių-aliejinių augalų mišinį, kuriame vyrauja baltyminiai augalai) pareiškėjams bus mokama už 2011 m. deklaruotus ir pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos teikimo reikalavimus atitinkančius plotus.
Paramos gavėjams, kurių valdose 2015 metais buvo deklaruotos žemės ūkio naudmenos ir pasėliai,  bus mokama atsietoji specialioji išmoka už bulius (205 Eur už vnt.), atsietoji išmoka už karves žindenes (105 Eur už vnt.) bei susietoji išmoka už ėriavedes (4,40 Eur už vnt.).
Atsietosios specialiosios išmokos už bulius bus mokamos jų laikytojams pagal 2010–2011 m. gautų specialiųjų išmokų už bulius skaičiaus aritmetinį vidurkį. Šiais metais tokių paramos gavėjų skaičius yra daugiau nei 25 tūkst., juos pasieks apie 10,7 mln. eurų išmokų.
Paramą už karves žindenes gaus 14,7 tūkst. gyvulininkystės sektoriaus atstovų, kurie 2007 m. kovo 31 d. savo vardu turėjo užregistravę karvių žindenių ir telyčių nuo 8 mėn. amžiaus. Karvių žindenių laikytojams numatoma išmokėti daugiau nei 4,1 mln. Eur paramos lėšų.
Išmokų už ėriavedes sulauks tie ūkininkai, kurie ne mažiau kaip 12 ėriavedžių valdoje išlaikė 100 dienų nuo 2015 m. birželio 1 d. iki 2015 m. rugsėjo 8 d., o deklaruodami žemės ūkio naudmenas ir pasėlius paraiškoje nurodė, jog prašo skirti išmoką už visas valdoje laikomas ėriavedes. Tokių buvo beveik 1,2 tūkst. Iš viso numatyta, jog ūkininkus pasieks 170 tūkst. Eur paramos.
Parama kiekvienam pareiškėjui ir (arba) gyvulių laikytojui bus apskaičiuota pagal VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro elektroniniu būdu perduotus duomenis ir suvestines.
Pažymėtina, jog, perimdamas ar paveldėdamas valdą, pareiškėjas perima arba paveldi ir pereinamojo laikotarpio nacionalinę paramą, mokamą už atskaitos laikotarpio paramos teikimo reikalavimus atitinkantį plotą perimtoje ar paveldėtoje valdoje.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas