Augintinių registravimas taps prievole

Žemės ūkio ministerija siūlo Vyriausybei nutarimo „Dėl Gyvūnų augintinių registro įsteigimo, jo nuostatų patvirtinimo ir registro veiklos pradžios nustatymo” projektą. Patvirtinus projektą bus įgyvendintos Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo nuostatos, kad katės, šunys ir šeškai privalo būti ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre. Gyvūnų augintinių registras turi pradėti veikti nuo 2016 m. sausio 1 d., jame privalomai bus registruojami ne tik katės, šunys, šeškai, bet ir kiti gyvūnai augintiniai.

Priėmus nutarimo projektą žemės ūkio ministro įsakymu bus patvirtinta gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo tvarka.
Gyvūnų augintinių registro steigimo tikslas – įgyvendinti Europos Sąjungos reikalavimus dėl namuose laikomų gyvūnų apsaugos, mažinti beglobių ir bešeimininkių gyvūnų augintinių skaičių, sudaryti sąlygas nustatyti rasto bešeimininkio gyvūno laikytoją ir jam grąžinti gyvūną augintinį, vykdyti prevencijos priemones prieš žiaurų elgesį su gyvūnais augintiniais, sudaryti galimybę vykdyti administracinio ir baudžiamojo poveikio priemones už gyvūnų kankinimą ir žiaurų elgesį su gyvūnais, vykdyti pasiutligės prevenciją ir kontrolę. Sukūrus Gyvūnų augintinių registrą bus užtikrinta beglobių ir bešeimininkių kačių ir šunų apsauga ir gerovė.

ŽŪM inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas