Užpaliuose paminėta Žolinės šventė

Rugpjūčio 15 dieną Užpaliuose, Jovarų sodyboje, buvo švenčiama Žolinė. „Paprasčiausiai pasiilgau arklio…” – skelbė šventės pavadinimas, o ne pirmus metus atvykstantys svečiai žinojo, kad čia netrūks ne tik linksmų atrakcijų įvairaus amžiaus žiūrovams, bet ir įspūdingų pasirodymų su žirgais.

Šventė prasidėjo Užpalių seniūnijos seniūno Eugenijaus Keramino ir sodybos šeimininkės Viktorijos Jovarienės pasveikinimu. Pagrindinė šios šventės sumanytoja Utenos kultūros centro Užpalių skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Birutė Minutkienė pakvietė į paruoštą trasą pirmuosius dalyvius pasivaržyti kinkinių rungtyje.

Dėl greičiausio kinkinio vardo kovojo keturi važnyčiotojai. Po jų vyko konkūras. Į šventę Jovarų sodyboje atvykusi trenerė iš Vilniaus Daina Mikalopienė informavo, kad konkūro rungtyje važydamiesi raiteliai turi įveikti kliūčių ruožą be klaidų per tam tikrą laiką. Už žirgo atsisakymą šokti, judėjimą ne ta kryptimi, raitelio numetimą ar karties kliudymą ir numetimą buvo skiriami baudos taškai, o du kartus atsisakius žirgui peršokti kliūtį duetas buvo diskvalifikuojamas.
Pasistengti šioje rungtyje turėjo abu: ir žirgas, ir raitelis. Pasisekė ne visiems.

Plačiau apie šią šventę skaitykite trečiadienio „Utenos dienoje”.

Autorės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas