Parama biodujų gamybai

Ūkininkai ir mažos įmonės nuo šių metų rugsėjo 1 dienos galės kreiptis ES paramos ir pradėti gaminti biodujas iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Iš viso per 2014–2020 m. finansinį laikotarpį paramai biodujų gamybai planuojama skirti 45,2 mln. eurų.

Žemės ūkio ministrė įsakymu patvirtino  Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra” veiklos „Parama biodujų gamybai iš žemės ūkio ir kitų atliekų” įgyvendinimo taisykles. Paramą biodujoms iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaminti galės gauti ūkininkai, labai mažos ir mažos įmonės, vykdančios gyvulininkystės arba paukštininkystės veiklą.
Šiems metams priemonės veiklai skiriama 15 mln. Eur paramos, o paraiškos priimamos nuo š. m.  rugsėjo 1 d. iki lapkričio 30 d.
ES ir valstybės lėšomis bus remiama: biodujų gamyba iš gyvulių, paukščių mėšlo bei kitų biologiškai skaidžių atliekų; biometano gamyba  ir suspaudimas; šilumos ir elektros energijos gamyba biodujų  gamybos įrenginiuose; degazuotojo substrato gamyba.
Svarbu tai, kad viename projekte galės būti remiamos kelios veiklos, tačiau biodujų  gamyba iš gyvulių, paukščių mėšlo  bei kitų biologiškai skaidžių atliekų yra privaloma.
Bus finansuojama  iki 60 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų. Didžiausia paramos suma vienam paramos projektui  negalės viršyti 1 600 000 Eur.
Pareiškėjai turi žinoti, kad ne mažiau kaip pusė per metus jo pagamintų biodujų, biometano ar elektros energijos turės būti parduodama, o kita pusė – suvartojama savo reikmėms ar parduodama.
Biodujų gamybos žaliavų struktūroje ne mažiau kaip 50 proc. turės sudaryti iš pareiškėjo ūkio arba  pagal ilgalaikes sutartis gaunamas gyvulių ir paukščių mėšlas.

Žemės ūkio ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas