ŽŪM: žemės ūkio technikos įregistravimas turi likti savivaldybėse

Žemės ūkio ministerija nepritaria Seime įregistruotoms pataisoms dėl žemės ūkio technikos įregistravimo funkcijų perdavimo Valstybinei bandymų stočiai.

 

Šiuo metu žemdirbiai žemės ūkio technikos įregistravimo dokumentus tvarko savivaldybėse – institucijose, kurios yra arčiausiai jų. Jeigu šios funkcijos būtų perduotos Valstybinei mašinų bandymų stočiai, ūkininkai turėtų visą techniką iš Lietuvos gabenti į Kauną. Kitu atveju Stotis, siekdama užtikrinti prieinamumą, patogumą bei efektyvumą, turėtų steigti skyrius ar kitaip organizuoti paslaugos teikimą, tam neabejotinai prireiktų papildomų išlaidų. Tai ne tik sukeltų nepatogumų, bet ir didintų įregistravimo kaštus. Savivaldybėse dirba kvalifikuoti specialistai, kurie gali įvertinti žemės ūkio technikos būklę, jie padės sutvarkyti reikiamus formalumus. Perdavus šias funkcijas Valstybinei mašinų bandymų stočiai, reikėtų įdarbinti naujų žmonių – tam reikėtų daugiau lėšų iš valstybės biudžeto.
Žemės ūkio ministerija nuolat koordinuoja savivaldybių paslaugos suteikimo efektyvumą, veiklos skaidrumą. Reaguodama į žemdirbių ar kitų asmenų pasiūlymus ar skundus ministerija rengia taisykles ir didina suteikiamų paslaugų kokybę.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas