Vaikutėnų kaimo šventė pasidabino floristiniais kilimais

Paskutinę liepos dieną oras nebuvo toks šiltas, protarpiais gąsdino apniukusiu dangumi ir krapnojančiu lietumi, tačiau susirinkti į tradicinę Vaikutėnų kaimo šventę gausiam žmonių būriui tai nesutrukdė – atvyko ir tie, kuriuos gyvenimo vėjai nubloškė į tolimesnius šalies kampelius ar užsienį. Jiems visuomet malonu sugrįžti į savo tėviškę, susitikti ir pabendrauti su senokai matytais kaimynais.
Šis renginys buvo išskirtinis ir tuo, kad šįmet visus susirinkusius maloniai nuteikė viena naujovė – floristiniai kilimai, padabinę Vaikutėnų laisvalaikio centro kiemelį.

Vaikutėnų krašto šventė tęsėsi kone visą savaitę: netrūko įvairiausių sportinių rungčių, kuriose savo fizinę jėgą demonstravo ir jaunimas, ir vyresnio amžiaus gyventojai ar svečiai. Atminimo dovanėlėmis laimėtojai buvo pagerbti ir šios šventės metu.
Penktadienio vakarą į šventę atskubėję vaikutėniškiai pirmiausia galėjo paganyti savo akis į floristinius gatvių kilimus. Visų gatvių dalyviai su ūpu ėmėsi ruoštis šiam neįprastam darbui: vieni gėlių žiedų parūpino, kiti dėliojo kompozicijas, treti negailėjo patarimų. Nors nebuvo rengiamas floristinių kilimų konkursas, visi stengėsi, kad jų kilimas išsiskirtų nuo kaimynų. Iš gėlių žiedų, net neprisirpusių obuoliukų ar uogų gražiai įsikomponavo žuvis, o Beržų gatvės gyventojai ir išsišakojusį beržą „sumeistravo”.
Pasveikinusi visus susirinkusiuosius renginio vedėja Laura Berniūnienė pakvietė sugiedoti tradicinį Vaikutėnų himną „Pasilik Vaikutėnuos” ir į sceną pakvietė buvusį Utenos seniūnijos seniūną Algirdą Žuką, kuris šią šventę pavadino savotiška metų ataskaita apie nuveiktus ir būsimus darbus.
Kaip ir kasmet pagerbiami garbingo amžiaus sulaukę vaikutėniškiai. Jų gretos nėra didelės, kai kurie buvo pasveikinti jų pačių namuose. Tačiau į šventę atskubėjusi Danutė Veronika Perminienė, kuriai 80-mečio proga juostą užrišo Algirdas Žukas, nesulaikė džiaugsmo ašarų ir dėkojo už tokį gražų pagerbimą.
Bene daugiausia žiūrovų aplodismentų sulaukė „Skrybėlių šou”, kuriame dalyvavo būrys jaunųjų vaikutėniškių. Visos mergaitės, kurioms vadovavo Vilija Puodžiukienė, ilgai ruošėsi skrybėlių madų demonstravimui: pačios karpė, siuvo, puošė ir dabino savo skrybėlaites.

Daugiau apie tai skaitykite trečiadienio „Utenos dienoje”.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas