Užpaliuose naujas 15-tas garbės pilietis

Švenčiant Lietuvos valstybės dieną Užpaliuose vyko Užpalių garbės piliečio regalijų bei nominacijų nusipelniusiems Užpalių kraštui žmonėms teikimo ceremonija. Šiemet išrinktas jau 15-tas Užpalių garbės pilietis.

Užpalių garbės piliečio sveikinimas paprastai vyksta tradicinio kraštiečių susibūrimo ir Švč. Trejybės atlaidų metu gegužės pabaigoje, tačiau šiemet tradicija buvo sulaužyta, nes nominantas, verslininkas Vladas Murnikovas buvo išvykęs į kelionę po užsienį. Jam grįžus regalijas šventės metu įteikė Užpalių seniūnijos seniūnas Eugenijus Keraminas.
Po V. Murnikovo inauguracijos buvo įteiktos nominacijos. Šiemet už rūpinimąsi užpalėnų sveikata įvertinti gydytojai Dalia ir Algis Abeliai, už naujų darbo vietų kūrimą nominacija įteikta UAB „Vitula” vadovams Vidmantui Urnavičiui bei Lidijui Galvanauskui ir už ilgametį jaunųjų tenisininkų ugdymą bei pasiektus rezultatus įvertintas mokytojas Saulius Šližys.
Visus keturis apdovanotuosius pasveikino Seimo narės Mildos Petrauskienės patarėja Marija Ilčinskienė, perduodama jiems nuo Seimo narės nuoširdžiausius sveikinimus ir dovanas. Tiek V. Murnikovą, tiek nominantus sveikino Vilniuje gyvenantys užpalėnai, pažįstami, bičiuliai ir įvairių organizacijų atstovai.

udiena.lt inf., V. Ridiko nuotr.

{youtube}yVBtNf5hMvs{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas